Οι πιο κουρασμένες ομάδες του Μουντιάλ

Θα παίξει ρόλο η κούραση στη μεγάλη γιορτή του πλανήτη;
Σύμφωνα με έρευνες, η κόπωση κατά τη διάρκεια υψηλής έντασης άσκησης έχει διακυμάνσεις. Μετά από πέντε λεπτά έντονης δραστηριότητας, ακολουθεί πεντάλεπτη περίοδος χαμηλών επιδόσεων. Με λίγα λόγια, η ένταση στα σπριντ και στα άλματα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή του πρώτου πενταλέπτου. Αυτό είναι φυσικά γνωστό σε όλους μας, καθώς έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών πρωτοκλασάτων παικτών που ενώ αρχικά «πετάνε» αγωνιστικά, στην συνέχεια υπάρχει πτώση στην απόδοσή τους…

Γιατί τα λέμε αυτά;
Ειδική μελέτη του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, δείχνει πως η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά αυτή τη σεζόν, ανάμεσα στις 32 φιναλίστ που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι Ισπανοί οδηγούν την κατάταξη με συνολικά 85.554 λεπτά, ενώ η επόμενη στη σειρά είναι η Γαλλία με 81.982, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (80.533) και την Αγγλία (76.516).
Στην λίστα με τους κορυφαίους 10 παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές βρίσκεται ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρουί Πατρίτσιο με 61 ματς και 5580 λεπτά, ακολουθούμενος από τον Κροάτη Τσαλέτα-Καρ της Σάλτσμπουργκ (58 ματς και 5117) και τον Ισπανό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαούλ (62 ματς 5009 λεπτά).
Φυσικά όλα αυτά θα τα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη που είναι και η μεγάλη πρεμιέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα