Οι “κόκκινες κάρτες” του Μητσοτάκη: Εκτός υπουργικού συμβουλίου ο Μηταράκης – “Στον αέρα” η στήριξη της ΝΔ σε Πατούλη

Γεμάτη πολιτικές εξελίξεις ήταν η χθεσινή μέρα, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κόμμα της ΝΔ, με φόντο την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη μία, και τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το βίντεο με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να χορεύει σε εκδήλωση εν μέσω πυρκαγιών, από την άλλη.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής που ανέφερε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές στην Πάτμο ενώ η χώρα καιγόταν έφερε αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την “γκάφα” με την έφιππη αστυνομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε “κόκκινη

κάρτα” στον τέως υπουργό, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό ότι δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που πληγώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Όπως ανέφερε το Mega, από το περιβάλλον του Νότη Μηταράκη διαρρέεται ότι ο ίδιος αποφάσισε την Τετάρτη το πρωί να πάει για τρεις ημέρες σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Πάτμο, με την οικογένειά του, με το πρόσχημα ότι είχε πάρα πολλή δουλειά το προηγούμενο διάστημα, αλλά και όλο τον Αύγουστο θα ήταν στο Υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός έφυγε διότι θεώρησε ότι εκείνη την ώρα το μέτωπο των πυρκαγιών δεν ήταν μεγάλο, ενώ επέστρεψε την Πέμπτη το πρωί αφού είδε πως οι πυρκαγιές φούντωναν και η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο.

Από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει στελέχη του Μαξίμου για την απουσία του, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από κυβερνητικά στελέχη. Αυτό που λένε, μάλιστα, είναι ότι εκείνη την ώρα θα έπρεπε να είναι στο πόστο του.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν, μετά την παραίτηση Μηταράκη- που για τυπικούς λόγους αποδίδεται σε πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού αλλά στην πραγματικότητα του ζητήθηκε-, ότι δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν.

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη
Την ίδια ώρα, ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προκαλέσει και το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, παρά τη συγγνώμη που ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Τα επίμαχα πλάνα έκαναν χθες τον γύρο του διαδικτύου, με τον κ. Πατούλη να χορεύει σε εκδήλωση γυναικών της ομογένειας στο Ζάππειο, υπό τους ήχους των τραγουδιών της Κατερίνας Στανίση τη στιγμή που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα και λίγες ώρες μετά την κηδεία του 27χρονου πιλότου στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το χρίσμα, καθώς δεν αποκλείεται η ΝΔ να αποσύρει τη στήριξή της από το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου και η Πειραιώς να αναζητήσει ένα άλλο πρόσωπο για επίσημο υποψήφιό της στις εκλογές.

Με μία δήλωση, ο νυν περιφερειάρχης έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του, κάνοντας λόγο για μια κακιά στιγμή.

“Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρησή μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκλησή τους. Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου” ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, εάν η τοποθέτησή του αυτή είναι αρκετή για το κυβερνόν κόμμα.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα