Οι επιστροφές κάνουν ξανά πανίσχυρη την ΑΕΚ (videos)

Μία νίκη επί του Βόλου ακόμα και στην άδεια “Αγιά Σοφιά” είναι απλά μια δεδομένη υποχρέωση για τους “κιτρινόμαυρους” νταμπλούχους Ελλάδας. Ο Ματίας Αλμέιδα για πρώτη φορά μετά από καιρό παρέταξε μια ενδεκάδα πλήρης χωρίς να υποχρεωθεί σε αλχημείες ή rotation έχοντας στο νου του επόμενες υποχρεώσεις.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα ΑΕΚ-Βόλος

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα μισάωρο

για να συνηθίσει την “παγωμένη” ατμόσφαιρα στην άδεια “Αγιά Σοφιά“, αλλά στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Το σημαντικό για την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα είναι πως με όλα τα κομμάτια του παζλ συμπληρωμένα, η Ένωση δείχνει πως είναι και πάλι πανίσχυρη. Με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι δυσκολεύοντας τον κάθε αντίπαλο.

Ο Λιβάι Γκαρσία απέδειξε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκοντας σιγά σιγά ρυθμό και ανακτώντας την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ προσωπικά θεωρώ τεράστια την συμβολή του Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην επίτευξη αυτής της σχετικά εύκολης επικράτησης της ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο. Ο Αυστριακός γκολκίπερ με τις δύο τεράστιες επεμβάσεις που έκανε στο 43′ διέγραψε κάθε πιθανότητα να… μπερδευτεί το μυαλό των συμπαικτών του και να μπει η αμφιβολία ότι κάτι μπορεί να στραβώσει στο ματς με τον Βόλο. Το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0 και σε συνδυασμό με το γρήγορο 2-0 το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 51′.

Οι επεμβάσεις του Στάνκοβιτς

Ακολουθεί μια σειρά απαιτητικών αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με διαδοχικά ντέρμπι και η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή και ουσιαστική προκειμένου να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή αλλά και για να βγάλει νοκ-άουτ ομάδες συνδιεκδικήτριες αλλά και να τις γεμίσει με αμφιβολία σχετικά με τις ικανότητές τους.

ΥΓ: Η εμφάνιση του Σταύρου Πήλιου ήταν πάρα πολύ καλή για πρώτο ματς βασικός. Χωρίς άγχος, με ποδοσφαιρικό θράσος “άρπαξε” την ευκαιρία που του έδωσε ο Αλμέιδα και είναι σίγουρο πως ο Αργεντινός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Εννοείται πως σαν προπονητής θα περιμένει πάντα περισσότερα, εννοείται και πως ο νεαρός μπακ μπορεί να δώσει περισσότερα. Ήταν απλά μία εμφάνιση, για να καθιερωθείς στην ΑΕΚ θα πρέπει να έχεις διάρκεια και βελτίωση σε κάθε παιχνίδι, αλλά και να μπορείς ν’ ανταποκριθείς εξίσου καλά σε πιο απαιτητικά παιχνίδια. Ένα βήμα κάθε φορά όμως…

Keywords
Τυχαία Θέματα