Οι αριθμοί που έφεραν μεταγραφή

Μετά από τρεις χρονιές στην Super League και την Α.Ε.Λ. ο Μίλος Ντέλετιτς κάνει το άλμα στην καριέρα του με την μεταγραφή στην Α.Ε.Κ. Τι έκανε τα τρία προηγούμενα χρόνια ο Σέρβος εξτρέμ; Το novasports.gr έχει τις απαντήσεις.

Ο Μίλος Ντέλετιτς ήρθε στο ελληνικό προσκήνιο με την επιστροφή της ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία την σεζόν 2016-17. Σε ηλικία 22 ετών ο Σέρβος άφησε το Βελιγράδι
και έκλεισε τα αυτιά του στις εγχώριες σειρήνες των Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Η πρώτη του χρονιά στην ΑΕΛ θα χαρακτηριζόταν ως χρονιά προσαρμογής. Η σεζόν έκλεισε με 26 συμμετοχές χωρίς όμως να μετρήσει κάποιο γκολ, αλλά μόλις μία ασίστ. Αγωνίστηκε 1863 λεπτά και δέχθηκε 8 κίτρινες κάρτες, μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς την θέση που αγωνιζόταν. Το υπέρμετρο πάθος όμως και η «δίψα» να αποδείξει πράγματα τον οδήγησαν στο να χάσει λίγο τον προσανατολισμό του.

Η επόμενη σεζόν, 2017-18, δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη για τον Ντέλετιτς. Μπορεί να είχε μία λιγότερη συμμετοχή, αλλά είχε τεράστια συμβολή στο σκοράρισμα των «Βυσσινί», καθώς σημείωσε πέντε γκολ και δημιούργησε άλλα δύο για τους συμπαίκτες του. Πάρα πολύ βελτιωμένος και στον πειθαρχικό έλεγχο με μόλις 3 κίτρινες κάρτες στα 2117 λεπτά που μέτρησε μέσα στο γήπεδο.

Όσο για την τρέχουσα σεζόν; Οι αριθμοί είναι ακόμα καλύτεροι για τον Ντέλετιτς, ο οποίος μετράει μόλις μία απουσία. Σε 19 ματς έχει σκοράρει τέσσερις φορές και έχει βγάλει δύο ασίστ, ενώ είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής με 1750 λεπτά.

Το αν οι επιδόσεις του μετά την συμφωνία του με την ΑΕΚ θα αυξηθούν θα φανεί στην πορεία. Σίγουρα, η Ένωση ασχολήθηκε και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή ενός από τους παίκτες-αποκάλυψη της ΑΕΛ. Και ίσως του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από του χρόνου η αλλαγή δεν θα είναι... μεγάλη για τον Μίλος. Από ΑΕΛ, θα λέει πως θα παίζει στην ΑΕΚ. Ένα γράμμα... δρόμος δηλαδή.

* Οι επιδόσεις του Ντέλετιτς αφορούν στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα