Οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που θα «λάμψουν»

Στους αγώνες των πλέι οφ δέκα χώρες θα διεκδικήσουν τις πέντε θέσεις της ηπείρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ασφαλώς η πιο συναρπαστική αναμέτρηση θα είναι αυτή μεταξύ των δύο φιναλίστ του πρόσφατου Africa Cup of Nations, Αιγύπτου και Σενεγάλης, καθώς και η σύγκρουση μεταξύ των μακροχρόνιων αντιπάλων της Γκάνας και της Νιγηρίας. Οι αγώνες αυτοί υπόσχονται συναρπαστικό θέαμα καθώς οι σημαντικότερες ομάδες

της ηπείρου έρχονται αντιμέτωπες σε δύο αγώνες για να αποφασιστεί ποιες ομάδες θα προκριθούν στη μεγάλη διοργάνωση του Κατάρ.
Στους αγώνες αυτοί θα συμμετάσχουν μερικά σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και εμείς επιλέξαμε κάποιους από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να προσδώσουν «λάμψη» στις αναμετρήσεις.
ΑΛΓΕΡΙΑ-ΡΙΑΝΤ ΜΑΧΡΕΖ
Οι «αλεπούδες της ερήμου» θα βασιστούν στον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Ριάντ Μαχρέζ, ο οποίος βρίσκεται στην κορύφωση της καριέρας του και εφέτος μετράει 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «πολίτες».
για να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο του πάντα υπολογίσιμου Καμερούν. Η Αλγερία, η οποία ήταν νικήτρια του Africa Cup of Nations το 2019, κινήθηκε σε ρηχά νερά τον περασμένο μήνα και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Με το 1-0 μέσα στο Καμερούν πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΒΕΝΣΑΝ ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ
Ο 30χρονος πρώην επιθετικός της Πόρτο και της Μπεσίκτας που πλέον αγωνίζεται στην Αλ-Νασρ στη Σαουδική Αραβία μετράει 8 γκολ και 3 ασίστ σε 21 ματς στο πρωτάθλημα της χώρας και είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο βασίζεται όλο το παιχνίδι επιθετικά του Καμερούν. Σε 82 ματς μετράει 33 γκολ, ενώ στο πρόσφατο Africa Cup of Nations, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 8 γκολ και επιλέχτηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά, μαζί με τους συμπαίκτες στη Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο ματς με την Αλγερία κινήθηκε σε ρηχά νερά, δεν πήρε ανάλογες βοήθειες από τους συμπαίκτες του και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ
Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Με την Αίγυπτο σε 80 αγώνες, μετράει 45 τέρματα και 25 ασίστ και χρειάζεται απαραίτητα την καλή του φόρμα η Αίγυπτος για να καταφέρει να πάρει τη ρεβάνς της ήττας στον τελικό του Africa Cup of Nations, από την τροπαιούχο Σενεγάλη. Με τη νίκη 1-0 στο πρώτο ματς πήρε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.
ΓΚΑΝΑ-ΤΟΜΑΣ ΠΑΡΤΕΪ
Ελλείψει του αποκλεισμένου αρχηγού Αντρέ Αγιού ο Πάρτεϊ έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στους «Black Stars». Ο μέσος της Άρσεναλ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μάλιστα αναδείχτηκε «Παίκτης Του Μήνα» για τον Φεβρουάριο. Ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει πετύχει δέκα γκολ σε 27 εμφανίσεις με τη Γκάνα, αποδεικνύοντας τη σημασία της παρουσίας του στους τέσσερις φορές πρωταθλητές Αφρικής. Στο 0-0 με τη Νιγηρία στο “Baba Yara Stadium” ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, αλλά η πρόκριση θα κριθεί στο 2ο παιχνίδι.
ΜΑΡΟΚΟ-ΑΣΡΑΦ ΧΑΚΙΜΙ
Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν όχι μόνο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της γαλλικής ομάδας, αλλά ήταν επίσης εκπληκτικός για το Μαρόκο στις πρόσφατες επιτυχίες της ομάδας.
Ο 23χρονος δεξιός μπακ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πολύ καλής πορείας του Μαρόκου στο πρόσφατο Africa Cup of Nations, με την παρουσία του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Πράγματι, ο Χακίμι έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της Εθνικής του ομάδας, μετρώντας 7 γκολ σε 36 συμμετοχές. Με πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις, αν και νεαρός σε ηλικία, έχει παίξει σε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, όπως τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ντόρτμουντ και την Ίντερ πριν πάρει μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Από τους κορυφαίους της ομάδας του στο θετικό 1-1 στην έδρα του Ζαϊρ, με το γκολ του Τισουντάλι.
ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΣΑΝΤΙΟ ΜΑΝΕ
Ο αστέρας της Λίβερπουλ, ζει μια από τις καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχοντας διαδραματίσει καθοριστικό στη μεγάλη επιτυχία της Σενεγάλης να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Africa Cup of Nations.
Θέλει απεγνωσμένα να προσθέσει άλλο ένα λαμπρό κεφάλαιο στην πορεία του με την Εθνική, να βοηθήσει δηλαδή τη Σενεγάλη να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Αιγύπτου, την ομάδα δηλαδή που κέρδισε στον τελικό του Καμερούν πριν από περίπου 1,5 μήνα. Σε αυτό το τουρνουά, ο Μανέ είχε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 7 ματς και ψηφίστηκε ως «Παίκτης του Τουρνουά». Στην ήττα από την Αίγυπτο την Παρασκευή δεν κατάφερε να σκοράρει, οπότε θα θέλει να πάρει τη δική του ρεβάνς στο 2ο παιχνίδι, από τον φίλο του και συμπαίκτη στη Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.
ΝΙΓΗΡΙΑ-ΒΙΚΤΟΡ ΟΣΙΜΧΕΝ
Ο επιθετικός της Νάπολι απουσίαζε λόγω τραυματισμού στην πορεία της Νιγηρίας στο πρόσφατο τουρνουά στο Καμερούν, αλλά η επιστροφή του για τους διπλούς αγώνες με τη Γκάνα θα δώσει περαιτέρω δύναμη στην ήδη αξιόπιστη επιθετική γραμμή, με την παρουσία και του Ιχεανάτσο.
Ο 23χρονος έχει πετύχει συνολικά 10 γκολ και 6 ασίστ σε 19 ματς με την Εθνική ομάδα και 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Νάπολι μέχρι στιγμής. Στο θετικό 0-0 εκτός έδρας με τη Γκάνα, ταλαιπώρησε σε πολλές περιπτώσεις τους αντίπαλους αμυντικούς, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει, θα έχει όμως την ευκαιρία να το κάνει μπροστά στους οπαδούς της Εθνικής του ομάδας στη ρεβάνς, εκεί όπου ελπίζει να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα