Οι Latin εξευρωπαϊστηκαν και (ξ)έχασαν την... μπάλα!

Φυσικά και δεν κομίζω Γλαύκα εις Αθήνες, αλλά το ποδόσφαιρο και όσοι το διαφεντεύουν πρέπει να κοιταχτούν άμεσα στον καθρέπτη. Να δουν και να αναζητήσουν το λάθος που κάνουν ώστε να το διορθώσουν το συντομότερο.

Και δεν χρειαζόταν να δω δύο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, να κάνουν... γκέλες στην πρεμιέρα του Μουντιάλ για να το αναφέρω. Αλλά η εικόνα τους και το ποδόσφαιρο που έχουν σχεδόν... ξεχάσει, με υποχρεώνει να επανέλθω.

Το έργο αρχίσαμε να το βλέπουμε από το 1995 και την υπόθεση Μπόσμαν που άνοιξε τα σύνορα των χωρών
σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πλανήτη για να φτάσουμε στο σημερα όπου Βραζιλιάνοι, Αργεντίνοι, Χιλιανοί (και κάθε άλλη φυλή) να μπορούν να αποκτήσουν ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο και να παίξουν σε όποια εθνική ομάδα κάνουν κέφι, αρκεί να είναι καλοί με την μπάλα στο πόδια!

Έτσι λοιπόν, στην Ελβετία και στο Βέλγιο έχουμε ένα απίθανο μωσαϊκό ομάδων από πολλές εθνικότητες. Στην Αργεντινή και στη Βραζιλία μόλις 3 από τους 23 διεθνείς παίζουν ποδόσφαιρο στις δύο χώρες. Οι υπόλοιποι 20 είναι... ξενιτεμένοι!

Η Μαντσεστερ Σίτι έχει στείλει στη Ρωσία 16 παίκτες της, η Ρεάλ Μαδρίτης 15, η Μπαρτσελόνα 14, όσους και η Τσέλσι, η Παρί και η Τότεναμ από 12. Μιλάμε για ομάδες που έχουν δώσει από 50 έως 60 παιχνίδια στην τρέχουσα περίοδο.

Και περιμένουμε από αυτούς τους ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά. Να αποδώσουν και να βοηθήσουν τις χώρες τους να φτάσουν σε ένα τρόπαιο. Το κορυφαίο στον πλανήτη.

Ολόκληρη Βραζιλία με 208 εκατομμύρια πληθυσμό και η Αργεντινή με 44 εκατομμύρια, έχουν διαλέξει μόνο 3 παίκτες που αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα!

Και προτίμησαν 20 εκτός Βραζιλίας και Αργεντινής, οι οποίοι μπορεί να είναι καλοί, εξαιρετικοί, ίσως καλύτεροι από όλους τους άλλους εντός συνόρων, αλλά δυστυχώς... ξεζουμισμένοι και καταπονημένοι από τα πολλά παιχνίδια που έχουν δώσει και ταξίδια που έχουν κάνει.

Αντίθετα στην Αγγλία σχεδόν η μισή αποστολή δεν έχει ματς στα πόδια της γιατί υπάρχουν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους.

Κι ενώ οι διοργανώσεις είναι ήδη πολλές και πρέπει να μειωθούν η FIFA και η UEFA κάνουν σκέψεις για περισσότερα παιχνίδια!

Επιπλέον οι εθνικές ομοσπονδίες θα πρέπει να βάλουν περιορισμούς για την συμμετοχή ξένων παικτών στα εγχώρια πρωταθλήματα ορίζοντας συγκεκριμένο αριθμό στις 18άδες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουμε με την ανάμνηση του Πελέ, του Μαραντόνα και του Κρόιφ, με τον Νεϊμάρ, τον Μέσι και κάθε άλλο σπουδαίο παίκτη να μένει από... καύσιμα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Αυτή της συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο κύπελλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα