Οι 5 στιγμές του Κέβιν ντε Μπρόινε
Ο Βέλγος μέσος μετακόμισε στο Μάντσεστερ το 2015 έναντι 65 εκατομμυρίων Ευρώ με προπονητή της Σίτι τον Μανουέλ Πελεγκρίνι αλλά τον Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει βάλει το χεράκι του καθώς οι φήμες λένε ότι τον απέρριψε ως προπονητής της Μπάγερν ενώ έπαιζε στην Βόλφσμπουργκ την ώρα που προέτρεπε την επόμενη ομάδα του, την Σίτι, να τον αποκτήσει.
Ότι και να έγινε τότε, ο σπουδαίος Βέλγος φόρεσε την φανέλα της Σίτι σε 421 παιχνίδια, πέτυχε 108 γκολ και έδωσε 170 γκολ.
Παίκτης της χρονιάς για την Σίτι τέσσερις φορές. Στην Premier League μετράει 283 ματς με 78 γκολ και 118 ασίστ και δύο φορές αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν (2019/20 και 2021/22).
Δεν μπορώ να πω εγώ αν είναι ο GOAT της Μάντσεστερ Σίτι αλλά σίγουρα είναι από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου και έχει μερικές σπουδαίες, ιστορικές στιγμές να θυμάται κανείς.
5.Η διάλυση της Άρσεναλ σε ένα ημίχρονο
Η σεζόν 19/20 δεν ήταν η καλύτερη της Σίτι αλλά η εμφάνισή του στον εκτός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ είναι αξέχαστη. Μετά από 89 δευτερόλεπτα έκανε το 0-1 στο Emirates και έδωσε την ασίστ για το 2-0 του Στέρλινγκ. Πέτυχε το 3-0 ο ίδιος στο 40ο λεπτό και αυτό ήταν και το τελικό σκορ.
4.Η γκολάρα του Μπερναμπέου
Στα ημιτελικά του Champions League την σεζόν 21/22 η Ρεάλ Μαδρίτης πλήγωσε άσχημα την Μάντσεστερ Σίτι. Έναν χρόνο μετά οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά. Ο Βινι έδωσε το προβάδισμα στους μαδριλένους. Ο Χάαλαντ ήταν… στην τσέπη του Ρούντιγκερ. Ο Γκιουντογκάν έστρωσε την μπάλα στο 67ο λεπτό και με φανταστικό σουτ ο Βέλγος την κάρφωσε στα δίχτυα του συμπατριώτη του Κουρτουά. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα η Σίτι νίκησε 4-0 στο δεύτερο, προκρίθηκε και στον τελικό πήρε και το πρώτο Champions League της ιστορίας της με το 1-0 απέναντι στην Ίντερ.
3.Η επιστροφή στο Σεντ Τζέιμς΄ς Παρκ
Μετά τον τραυματισμό στο πρώτο ματς της περσινής σεζόν με την Μπέρνλι ο Κέβιν ντε Μπρόινε δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο μέχρι τον Ιανουάριο. Στις 13 Ιανουαρίου η Σίτι χάνει με 2-1 στο ημίχρονο στο Σεντ Τζέιμς’ς Παρκ από την Νιούκαστλ. Ο Βέλγος μπηκε στο γήπεδο στο 69ο λεπτό και σκόραρε για την ισοφάριση πέντε λεπτά μετά. Στις καθυστερήσεις έδωσε και την ασίστ για το γκολ της νίκης από τον Μπομπ. Εκείνη την ημέρα η διαφορά από την Άρσεναλ μειώθηκε στους δύο αντί να αυξηθεί. Ολοι ξέρουν ποιος πήρε το πρωτάθλημα.
2.Ξανά η Άρσεναλ
Τον Απρίλιο του 2023 η Μάντσεστερ Σίτι ήταν στο -5 από την Άρσεναλ και για την 33η αγωνιστική την υποδέχτηκε στο Έτιχαντ. Ο Ντε Μπρόινε άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, έδωσε την ασίστ για το γκολ του Στόουνς και πέτυχε ο ίδιος το 3-0. Η Σίτι μείωσε στους 2 βαθμούς την διαφορά από την κορυφή και είχε και δύο παιχνίδια λιγότερα. Ο Βέλγος καθάρισε και αυτό το πρωτάθλημα.
1.Τα τέσσερα στην Γουλβς
Η πιο εντυπωσιακή ημέρα του Κέβιν ντε Μπρόινε στην δουλειά σημειώθηκε στις 11 Μαΐου του 2022. Στην δεύτερη συνεχόμενη συγκλονιστική μάχη με την Λίβερπουλ για τον τίτλο. Οι κόκκινοι την Τρίτη είχαν νικήσει εκτός έδρας 2-1 την Άστον Βίλα για να περάσουν στην κορυφή. Την Τετάρτη ήταν η πιο εντυπωσιακή ημέρα του Βέλγου. Πέτυχε τέσσερα γκολ στο εκτός έδρας 5-1 απέναντι στην Γολυβς και έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του Πεπ η οποία κράτησε το +1 ως το τέλος της σεζόν.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Final Four 2025, Ολυμπιακός: Στο αεροπλάνο για το Άμπου Ντάμπι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
- Ολυμπιακός, μεταγραφές: Αυτό είναι το deal με Ατρόμητο για Καλοσκάμη
- Όρτα: «Ο Ολυμπιακός έχει 48 πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός μόλις 20 – Το να παίζεις στο Καραϊσκάκη είναι μοναδικό»
- Τα 3 ονόματα για αντί- Ραζβάν! Ο.. πρώην, ο Ερυθρόλευκος & η λύση από Ρωσία
- Η Λίβερπουλ ανεβάζει την πίεσή της για Βιρτζ - Οι Κόκκινοι έχουν εντυπωσιάσει την οικογένεια του Γερμανού
- Ρομπόλης για Final Four: "Καμία ένδειξη μέχρι τώρα ότι..."
- Η Αθήνα υποδέχεται τον Black Coffee στο BOTOXE ARENA powered by Betsson
- Football Blitz Top Card: Παιχνίδι με άρωμα… στοιχήματος από την Pragmatic Play
- Έπινε 7 λίτρα αναψυκτικό κάθε μέρα για 10 χρόνια και είδε τρομακτικές επιπτώσεις στο σώμα του (vid)
- Ολυμπιακός: Επέστρεψε στο λιμάνι ο Κοβάτσεβιτς (pic)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Ολυμπιακός: Επέστρεψε στο λιμάνι ο Κοβάτσεβιτς (pic)
- ΠΑΟΚ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τον Λουτσέσκου
- ΑΕΚ: Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Ριμπάλτα
- Φορτούνης: «Η ρεβάνς με τη Μακάμπι ήταν εκδίκηση» (video)
- Άρης: «Στη λίστα του ο Ενέα Μιχάι»
- Παναθηναϊκός: Αναμένονται εξελίξεις με τον Ουναΐ
- Οι 5 στιγμές του Κέβιν ντε Μπρόινε
- Αταμάν: «Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά» (video)

- Τελευταία Νέα Novasports
- Οι 5 στιγμές του Κέβιν ντε Μπρόινε
- Ολυμπιακός: Επέστρεψε στο λιμάνι ο Κοβάτσεβιτς (pic)
- Φορτούνης: «Η ρεβάνς με τη Μακάμπι ήταν εκδίκηση» (video)
- Παναθηναϊκός: Αναμένονται εξελίξεις με τον Ουναΐ
- Αταμάν: «Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά» (video)
- Άρης: «Στη λίστα του ο Ενέα Μιχάι»
- ΠΑΟΚ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τον Λουτσέσκου
- ΑΕΚ: Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Ριμπάλτα
- Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- «Σεισμός» με Σορτς: Αυτή η ελληνική ομάδα έχει προβάδισμα για τον παικταρά της Παρί!
- Σκληρή αυτοκριτική από τον Έντουαρντς: «Πρέπει να σουτάρω περισσότερο, πήρα μόνο 13 γαμ…να σουτ»
- Η προστατευτική μεταχείριση του Μαξίμου στον Καραμανλή και η εκδήλωση του Τσίπρα
- Βγήκε απόφαση για Στάθη Παναγιωτόπουλο!
- Ο Τζίμας αποχαιρέτησε τον Κλόζε: "Μαθαίνοντας από έναν ζωντανό θρύλο, κάθε βήμα που κάνω θα φέρει την επιρροή σου"
- Γιατί η Ferrari θεωρεί απίθανη την επανάληψη της περσινής της νίκης στο Μονακό
- Βινίσιους: Φυλάκιση ενός έτους στους πέντε οπαδούς της Βαγιαδολίδ που του επιτέθηκαν
- Η προέλευση του ονόματος του Άμπου Ντάμπι: To τεστ γνώσεων των παικτών του Ολυμπιακού για την αραβική πόλη (vid)
- Ο Τζίμας αποθέωσε τον Κλόζε: «Μαθαίνοντας από έναν θρύλο!» (pic)