Οι 15 Ατρόμητοι MVP

Ο Αποστόλης Λάμπος θυμάται τους 15 αγώνες του Ατρόμητου από τους οποίους αναδείχθηκε η ομαδικότητα που οδήγησε στην επιτυχία, κάνοντας αναφορά στα πρόσωπα της κάθε αναμέτρησης.

Όλα όσα πέτυχε ο Ατρόμητος στον πρώτο γύρο της Superleague αποτέλεσαν προϊόντα σκληρής ομαδικής δουλειάς και αυταπάρνησης από τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας. Η ομάδα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ωστόσο σε κάθε ένα από τα πρώτα δεκαπέντε παιχνίδια υπήρχαν εκείνοι που έμειναν στις συνειδήσεις των φιλάθλων για το κάτι παραπάνω. Πάμε
να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί για τον Ατρόμητο στον πρώτο γύρο.

1η αγωνιστική
Δημήτρης Χατζηισαΐας
Ατρόμητος-Απόλλων: 1-1

Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ στόπερ πήρε χρίσμα βασικού από την πρώτη αγωνιστική και δεν το έχασε έκτοτε δείχνοντας γιατί ο Ατρόμητος πόνταρε πολλά πάνω του για το χτίσιμο της νέας άμυνας της ομάδας στη μετά Φυτανίδη-Λαζαρίδη εποχή στο Περιστέρι. Σωστές τοποθετήσεις, δυναμικές παρεμβάσεις, ανίκητος ψηλά και καλός με τη μπάλα στα πόδια.

2η αγωνιστική
Χαβιέ Ούμπιντες
Παναιτωλικός-Ατρόμητος: 2-2

Σε ένα ματς για γερά νεύρα ο Ούμπιντες με αρχηγική παρουσία κράτησε τον Ατρόμητο στη μεσαία γραμμή, είχε την ασίστ στον Ντιγκινί και γενικά έδειξε πως ακόμια μια χρονιά και έχοντας πατήσει στα 36 του χρόνια ο Ατρόμητος μπορεί να βασίζεται πάνω του. Φυσικά αξιομνημόνευτη είναι και η γκολάρα του Ντάπουντα με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή.

3η αγωνιστική
Σπύρος Ρισβάνης
Ατρόμητος-Γιάννινα: 0-0

Αγωνίστηκε πρώτη φορά ως αλλαγή στο Αγρίνιο μία αγωνιστική νωρίτερα. Εκμεταλλευόμενος το διάστημα της διακοπής λόγω Εθνικής ομάδας, ο Ρισβάνης έπεισε τον Κάναντι να του δώσει θέση βασικού και έκτοτε δεν την έχασε ποτέ. Πρώτη συμμετοχή ως βασικός με τα Γιάννινα, αλάνθαστος και άτυχος καθώς είχε κεφαλιά στο δοκάρι.

4η αγωνιστική
Δημήτρης Γιαννούλης
ΑΕΛ-Ατρόμητος: 0-0

Ένα ματς που ο Ατρόμητος αν υπήρχε στην Ελλάδα το goal line technology θα το είχε πάρει καθώς η μπάλα στην κεφαλιά του Ρισβάνη μετά το δοκάρι πέρασε εμφανώς τη γραμμή κάτι που διέφυγε της προσοχής των διαιτητών. Είναι το ματς που ο Δημήτρης Γιαννούλης έπεισε και τον τελευταίο άπιστο πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αριστερού μπακ και να ταιριάξει άψογα με το παιχνίδι του Ουάρντα που έπαιζε μπροστά του.

5η αγωνιστική
Γιώργος Μανούσος
Ατρόμητος-Λαμία: 3-0

Η πρώτη νίκη του Ατρόμητου είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές, αφενός τον Γιώργο Μανούσο που σκόραρε δις για πρώτη φορά στην νέα του ομάδα αλλά και τον Αμρ Ουάρντα που μετά ο γκολ στο κύπελλο με την Κέρκυρα σκόραρε και στο πρωτάθλημα και είχε βάλει τις βάσεις για να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που στη συνέχεια της σεζόν θα τον βοηθούσε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

6η αγωνιστική
Κυριάκος Κιβρακίδης
Ολυμπιακός-Ατρόμητος: 0-1

Η νίκη που προκάλεσε αίσθηση είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Κιβρακίδη με το υπέροχο γκολ με κεφαλιά ψαράκι που πέτυχε. Ωστόσο συγκλονιστική ήταν η παρουσία όλης της ομάδας. Ο Γιώργος Μανούσος σε ρόλο πρώτου αμυντικού απονεύρωσε το κέντρο του Ολυμπιακού μαρκάροντας τον Ρομαό, ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν αλάνθαστος και σωτήριος και γενικά δεν υστέρησε κανείς.

7η αγωνιστική
Νασιμέντο Μαντσον
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: 1-0

Ο Μάντσον είχε αρχίσει από τα προηγούμενα ματς να αποδεικνύει πως θα είναι ο άνθρωπος που θα προσδίδει ισορροπία στην ομάδα. Στο ματς με τον Αστέρα πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ από 35 μέτρα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και άρχισε να γίνεται αγαπητός στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η θέση του αμυντικού χαφ πολλές φορές περνάει απαρατήρητη.

8η αγωνιστική
Αμπιόλα Ντάουντα
ΑΕΚ-Ατρόμητος: 0-1

Άλλη μια τεράστια εκτός έδρας νίκη για τον Ατρόμητο που τον έφερε και στην κορυφή της βαθμολογίας διά ποδός Αμπιόλα Ντάουντα ή αν θέλετε του «βασιλιά της μιας επαφής». Από εξαιρετική σέντρα του Βασιλακάκη ο Νιγηριανός φορ με μία επαφή σκόραρε και χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο. Συγκλονιστικός και σε αυτό το ματς ο Ανδρέας Γιαννιώτης.

9η αγωνιστική
Νικολά Ντιγκινί
Ξάνθη-Ατρόμητος: 0-2

Με πρωταγωνιστική τον Νταμίρ Κάναντι που ήταν εξαιρετικά διαβασμένος σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της χώρας (σκόνταψαν ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ) ο Ατρόμητος πήρε άλλο ένα σπουδαίο διπλό. Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Ουάρντα με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ, αλλά ο Ντιγκινί με ασύλληπτο γκολ από πολύ δύσκολη γωνία την κλείδωσε. Ο Νικολά Ντιγκινί έδειξε πλέον πως είχε βάλει για τα καλά πίσω του την περσινή άτυχη χρονιά του και αποτελούσε ξεκάθαρα πλέον την 15η φετινή μεταγραφή του Ατρόμητουμε τη συνολική του παρουσία.

10η αγωνιστική
Ανδρέας Γιαννιώτης
Ατρόμητος-Πανιώνιος: 0-0

Κράτησε το μηδέν στην εστία του για 8ο συνεχόμενο ματς και μπήκε στον πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων γκολκίπερ όλων των εποχών μαζί με τους Οικονομόπουλο, Βάντσικ και Κωνσταντίνου. Τι άλλο να κάνει για να θεωρηθεί εκ των MVP του Ατρόμητου όχι μόνο για ένα ματς αλλά για όλο τον πρώτο γύρο.

11η αγωνιστική
Στέφανος Στρούγγης
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: 2-1

Χωρίς τους τρεις δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Γιαννούλη, Χατζηισαΐα) ο Ατρόμητος πάλεψε και λίγο έλειψε να κάνει ζημιά και στην Τούμπα. Προηγήθηκε με τον 20χρονο Στέφανο Στρούγγη ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία και τα πήγε περίφημα. Ήταν άτυχος στη φάση του πέναλτι που του πιστώθηκε καθώς ναι μεν πάει άτσαλα στη φάση αλλά κάνει επαφή με τη μπάλα σε μια δύσκολη φάση που του έχει στοιχίσει. Ωστόσο έδειξε ότι όλο το μέλλον του ανήκει.

12η αγωνιστική
Αζέρ Μπουσουλάτζιτς
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: 1-1

Ο Μπουσουλάτζιτς είναι ίσως ο πιο αθόρυβος παίκτης της ομάδας αλλά κάνει πάρα πολλή δουλειά στο κέντρο του γηπέδου ως οχτάρι. Βοηθάει αμυντικά τον Μάντσον και φτάνει ως την αντίπαλη περιοχή. Είχε συμμετοχή στο υπέροχο ομαδικό γκολ του Ντάουντα και σε κάθε ματς αποδείκνυε το πόσο παίκτης ομάδας μπορεί να είναι καθώς επί της ουσίας μοιράζεται την θέση με τον πολύπειρο Ούμπιντες.

13η αγωνιστική
Θοδωρής Βασιλακάκης
Πλατανιά-Ατρόμητος: 1-3

Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Βασιλακάκης «έδεσε» στην ομάδα και με την πληθωρική του παρουσία βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην κορυφή. Ωστόσο το παιχνίδι στα Χανιά (λίγες μέρες πριν παντρευτεί) άφησε το αποτύπωμα του σε όλο το πρωτάθλημα. Πέτυχε το γκολ της χρονιάς με υπέροχο ψαλίδι «α λα Πελέ» και έκανε το 1-3 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Για να φτάσει στην ανατροπή ο Ατρόμητος φυσικά χρειάστηκε για μια ακόμη φορά τον Γιαννιώτη που έπιασε τετ α τετ και πέναλτι (τί άλλο να κάνει;) αλλά και τον Ουάρντα που έκανε το 1-2.

14η αγωνιστική
Νταμίρ Κάναντι
Ατρόμητος-Λεβαδειακός: 1-0

Το απόλυτο ματς του προπονητή. Όλη την εβδομάδα είχε δουλέψει ο Αυστριακός σε τακτική προσομοίωση του πως πρέπει να αντιμετωπίσουν μια πολύ κλειστή άμυνα. Οι παίκτες του προσπάθησαν από τα πλάγια με Κιβρακίδη, Γιαννούλη, προσπάθησαν με στατικές φάσεις με Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, προσπάθησαν με μακρινά σουτ του Μάντσον, προσπάθησαν με το απρόβλεπτο του Ουάρντα που νικήθηκε από τον Αντιλέχου. Τελικά η λύση δόθηκε με όπλο την υπομονή. Εκπληκτικό passing game ανάμεσα σε έξι παίκτες που χάιδεψαν τη μπάλα για να φτάσει αυτή στον Ντιγκινί και να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Είναι η δουλειά και ο κόπος έξι μηνών που άρχισε να βγαίνει στο γήπεδο με ομαδικό τρόπο πέρα από το ατομικό ταλέντο που περισσεύει στο Μαζαράκη.

15η αγωνιστική
Αμρ Ουάρντα
ΑΟΚ-Ατρόμητος: 1-3

Όχι ότι δεν ήταν πρωταγωνιστής μέχρι αυτή την αγωνιστική, αλλά στο μοίρασμα όλα όσα έκανε στο νησί των Φαιάκων θα μείνουν αξιομνημόνευτα. Με πολλά προβλήματα και χωρίς επιθετικό ο Ατρόμητος, βασίστηκε στον Ουάρντα για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ο Αιγύπτιος που το καλοκαίρι πάει Μουντιάλ σκόραρε δις και αποθεώθηκε από όλο το εν Ελλάδι ποδοσφαιρικό κοινό. Για μια ακόμη φορά γκολάρα έβαλε ο Βασιλακάκης με λόμπα στο τέλος του αγώνα ενώο Γιαννιώτης κράτησε την ομάδα με το ματς στο 0-0.
Keywords
mvp, mvp, ατρομητοι, οσφπ παο, superleague, ΠΑΟΚ, περιστερι, συμμετοχή, ελλαδα, goal, δις, νέα, γκολ, κερκυρα, βασεις, ολυμπιακος, χαφ, φορ, ΑΕΚ, οσφπ, παο, χανια, λύση, game, καλοκαιρι, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, αλλαγη ωρας, πανιωνιος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ξανθη, ολυμπιακοί αγώνες, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, μουντιαλ 2014, γωνια, δουλεια, νησι, οσφπ, παιχνιδια, game, superleague, αγρινιο, αγωνες, αμυνα, ανθρωπος, απολλων, ατρομητος, αυτοπεποιθηση, βγαινει, γκολ, γινεται, γηπεδο, διαστημα, δις, δοκαρι, δωσει, διπλο, δοθηκε, εβδομαδα, εμειναν, εξι, εποχη, επιτυχια, εστια, ζημια, υπηρχαν, υπομονη, ισορροπια, κινηση, κυπελλο, λεβαδειακος, λύση, μηδεν, νευρα, νικη, ομαδα, παμε, υπογραφη, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σεζον, σεντρα, συνεχεια, συμμετοχή, φαουλ, φυσικα, φτανει, φορ, φορα, χαφ, χτισιμο, ανηκει, ατυχος, δημητρης, goal, κωνσταντινου, κυριακου, μπροστα, μουντιαλ, ουμπιντες, παιχνιδι, ποδια, τουμπα, υπεροχο
Τυχαία Θέματα