Οι 11 που θα μπορούσαν να ήταν υποψήφιοι

Η φετινή απονομή της Χρυσής Μπάλας μπορεί να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, καθώς ο Λούκα Μόντριτς έχει πολλές πιθανότητες να σπάσει το μονοπώλιο των Ρονάλντο – Μέσι.

Ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει 30 ποδοσφαιριστές, περιλαμβάνει ορισμένα ονόματα που πολλοί περίμεναν ότι θα βρίσκονται και κάποια άλλα που κάποιοι πίστευαν ότι θα βρίσκονται σε αυτές τις επιλογές. Εμείς ξεχωρίσαμε ένδεκα παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΕ ΧΕΑ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Δεν είχε την καλύτερη απόδοση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και με την παρουσία
των κουρτουά, Λιορίς, Άλισον και όμπλακ στη λίστα, δεν υπήρχε χώρος για τον ντε Χέα. Πάντως αυτή η εποχή θα ήταν πολύ χειρότερη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς την παρουσία του.

ΤΖΟΣΟΥΑ ΚΙΜΙΧ (Μπάγερν)
Ίσως να πληρώνει το τίμημα για το καταστροφικό Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ο 23χρονος εξακολουθεί να θεωρείται το σπουδαίο μέλλον για την Μπάγερν Μονάχου και την εθνική του ομάδα. Έχει ήδη παίξει 34 παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα.

ΣΑΜΟΥΕΛ ΟΥΜΤΙΤΙ (Μπαρτσελόνα)
Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, παρτενέρ του Βαράν στο κέντρο άμυνας της Γαλλίας, έκανε σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν υπήρχε γι΄αυτό στις επιλογές, παρά το γεγονός ότι σκόραρε το μοναδικό τέρμα στον ημιτελικό με την Ρωσία.

ΖΕΡΑΡ ΠΙΚΕ (Μπαρτσελόνα)
Ο Ζεράρ Πικέ αποδυκνύει στα 31 του χρόνια ότι παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο. Ο υπερήφανος καταλανός, αποχώρησε από την Ισπανία, μετά από μια αμφιλεγόμενη καριέρα με την εθνική του ομάδα, αλλά μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του κόσμου.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΛΑΜΠΑ (Μπάγερν)
Δεν κατάφερε με την Αυστρία να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλη αξία. Μόλις στα 26 του χρόνια έχει παίξει πάνω από 300 φορές με την φανέλα της Μπάγερν.

ΣΕΡΧΙΟ ΜΠΟΥΣΚΕΤΣ (Μπαρτσελόνα)
Εδώ και χρόνια λειτουργεί ως «ασπίδα» στις επιθετικές ορέξεις των αντιπάλων της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.
Το προϊόν της La Masia φτάνει την 500η εμφάνισή του με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα.

ΤΟΝΙ ΚΡΟΟΣ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Παρείχε τηΝ μοναδική στιγμή χαράς για τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σουηδία και βέβαια κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Απουσιάζει από τους τελικούς 30, παρά την 17η θέση στην περυσινή ψηφοφορία.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΛΒΑ (Μάντσεστερ Σίτι)
Αναμφισβήτητα παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας ο Σίλβα ήταν παίκτης ζωτικής σημασίας, στην κατάκτηση του τίτλου από την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν.

ΦΙΛΙΠΕ ΚΟΟΥΤΙΝΙΟ (Μπαρτσελόνα)
Παίκτης – κλειδι της Λίβερπουλ, μετακινήθηκε τον Ιανουάριο στην Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα. Ο Κοουτίνιο ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με καλές εμφανίσεις και με γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια της Βραζιλίας, αλλά η επιρροή του στην ομάδα εξαντλήθηκε στη συνέχεια, καθώς η Βραζιλία αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΙΜΠΑΛΑ (Γιουβέντους)
Από την εκπληκτικά υψηλή 15η θέση το 2017, δεν βρίσκεται στον κατάλογο το 2018. Πιθανότατα πληρώνει το τίμημα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον προπονητή της Αργεντινής Χόρχε Σαμπάολι.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (Μπάγερν)
Από την 9η θέση πέρυσι με 45 πόντους (εννέα περισσότερους από τον Χάρι Kέιν), ο Λεβαντόφσκι έχει πέσει αυτή τη φορά από τη λίστα των 30 ποδοσφαιριστων.
Η αποτυχία του να διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο ίσως να είναι ένας βασικός λόγος γι 'αυτό, αλλά φέτος ξεκίνησε τη σεζόν με οκτώ γκολ σε 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα