Οι 10 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα στη σκηνή των esports για το 2018

Ποιος πήρε φέτος τη μερίδα του λεόντος;

Η σκηνή των esports για το 2018 έκλεισε, μοιράζοντας σε διάφορες ομάδες και παίκτες μερικά εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας το έναυσμα για ένα ακόμα δυνατότερο 2019.

Αρκετοί νέοι οργανισμοί έδειξαν τη διάθεση και την επιθυμία να διεκδικήσουν τη μερίδα του λέοντος, γι'αυτό και η πρώτη δεκάδα έχει ελάχιστες ομοιότητες με τη λίστα που κάναμε για εσάς πέρυσι.

Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε ποιοι ήταν οι πιο τυχεροί πέρυσι, σύμφωνα με τα νούμερα του Esports Earnings.

Invictus Gaming - 2.94 εκατομμύρια δολάρια

Η Invictus

Gaming κατάφερε να αφήσει άφωνη τη σκηνή του League Of Legends όταν στο παγκόσμιο κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και εν τέλει να πάρει μέσα από τα χέρια της Fnatic το τρόπαιο, που είναι ομολογουμένως πολύ αγαπητή στην Ευρώπη. Μάλιστα, τα 2.4 εκατομμύρια δολάρια από το σύνολο των εσόδων της ήταν από αυτή τη διοργάνωση. Καθόλου άσχημα!

Vici Gaming - 3.04 εκατομμύρια δολάρια

Τι είναι καλύτερο από μια ομάδα στο The International; Η Vici Gaming βρήκε τη μαγική συνταγή σε τρία διαφορετικά ρόστερ, το βασικό, μαζί με τις VGJ.Storm και VGJ.Thunder. Ενώ η υψηλότερη θέση που έλαβε ομάδα τους ήταν η 7η/8η, ο οργανισμός έφυγε από την διοργάνωση με 1.5 εκατομμύριο δολάρια συνολικά, μαζεύοντας τα υπόλοιπα σε άλλα Dota 2 τουρνουά.

FaZe Clan - 4.09 εκατομμύρια δολάρια

To Fortnite πρόκειται να τα δώσει όλα το 2019 και η FaZe φαίνεται να είναι ήδη έτοιμη να σηκώσει όλα τα τουρνουά. Ο οργανισμός ήταν πρωτοπόρος στο παιχνίδι της Epic Games το 2018, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων ήρθαν από παιχνίδια όπως το CS:GO και το PUBG.

Fnatic - 3.63 εκατομμύρια δολάρια

H ευρωπαϊκή και πολύ αγαπητή ομάδα, Fnatic, κατάφερε να διακριθεί κυρίως σε League Of Legends, Dota 2 και CS:GO. Η πορεία τους σε FIFA και Fortnite ήταν αξιοσημείωτη, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτά που εξασφάλισαν τη μερίδα του λέοντος.

Astralis - 3.65 εκατομμύρια δολάρια

Αν και ο οργανισμός αγωνίστηκε μόνο στο CS:GO, κατάφερε να ακούγεται το όνομά του σε κάθε μικρό ή μεγάλο τουρνουά, όπως το FACEIT και το Intel Grand Slam. Με τη φόρα που έχει πάρει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τη δούμε ακόμα πιο ψηλά του χρόνου.

Virtus.Pro - 3.96 εκατομμύρια δολάρια

Η Virtus.Pro είχε μια εξαιρετική χρονιά στη σκηνή του Dota 2 και αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει το The International, η θέση που πήρε της παρείχε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που την έφερε στην 6η θέση αυτής της λίστας. Δυστυχώς ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για την ομάδα του CS:GO, η οποία και αποδεσμεύτηκε από τον οργανισμό, λόγω κακής απόδοσης.

Evil Geniuses - 4.17 εκατομμύρια δολάρια

Οι Evil Geniuses βάσιζαν μέχρι και τώρα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από το Dota 2, κάτι που δεν σταμάτησε το 2018. Παίρνοντας την τρίτη θέση στο The International, ο οργανισμός κατάφερε να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που έλαβε από αυτό το event, κατακτώντας παράλληλα και άλλες, μικρότερες διοργανώσεις.

Paris Saint-Germain Esports - 5.36 εκατομμύρια δολάρια

Όπως μπορείτε να δείτε, η πρώτη τετράδα της λίστας μας είναι και οι 4 νικητές του The International, με μια μικρή ανακατάταξη. Το ρόστερ PSG.LGD βγήκε δεύτερο στην διοργάνωση και γύρισε σπίτι με 4 εκατομμύρια δολάρια. Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η προσπάθεια της ομάδας του Rocket League, που κατά το 2018, έφερε στον οργανισμό 81.000 δολάρια.

Team Liquid - 7.2 εκατομμύρια δολάρια

Η Team Liquid μπορεί να μην βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, αλλά ωστόσο, κατάφερε να κατανέμει ιδανικά τα έσοδά της σε όλα της τα esports. Το Dota 2, που είχε και τη μερίδα του λέοντος, σύλλεξε 3.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα μοιράστηκαν, μεταξύ άλλων, στις ομάδες του CS:GO και του PUBG.

OG - 11.47 εκατομμύρια δολάρια

Είναι δεδομένο πως η ομάδα που παίρνει την πρωτιά στο The International, θα βρεθεί και στην κορυφή αυτής της λίστας. Με 11 εκατομμύρια δολάρια στην πρώτη θέση, η OG γιόρτασε την νίκη της, και φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε να "δώσει πόνο" αλλού, καθώς το crowdfunding του επάθλου της διοργάνωσης του κράτησε χορτάτους για όλο το 2018.

Αυτές ήταν οι ομάδες του top 10 των εσόδων για το 2018. Για τι ποσά λέτε να μιλάμε φέτος;

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN GreeceΣτο άψε σβήσε ήρθε το νέο competitive season του OverwatchΤο trailer της 5ης σεζόν του Fortnite ήταν το πιο προβεβλημένο Video Game Trailer του 2018Riot και Limbitless κατασκεύασαν προσθετικά χέρια για παιδιά με θέμα το League of Legends

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα