ΟΦΗ-Λαμία 1-1: «Χ»ωρίς νικητή!

Για 10ο σερί ματς ο ΟΦΗ δε γεύτηκε τη χαρά της νίκης, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ».

Στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» στη 17η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ακούνια (3’) και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τελικό σκορ με το πέναλτι του Νέιρα (38’).

Το εν λόγω αποτέλεσμα φέρνει τους Κρητικούς

στην 9η θέση με 16 βαθμούς και τον σύλλογο της Φθιώτιδας στην 8η με 21.

Ισοπαλία με… Κυριάκο Παπαδόπουλο

Πριν… ζεσταθούν καλά-καλά οι δύο ομάδες, η Λαμία πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρήκε υπέροχα με το εξωτερικό τον Ακούνια, ο οποίος τελείωσε τη φάση στην κίνηση για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Η φάση πέρασε και από τον έλεγχο του VAR για οφσάιντ, με το τέρμα να μετράει κανονικά.

Μετά την «ψυχρολουσία» που δέχτηκε ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει ρυθμό και γκολ ισοφάρισης. Η πρώτη του απειλή έλαβε χώρα στο 17’. Ο Φελίπε σούταρε από μακριά, όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε την προσπάθειά του.

Εννιά λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ α τετ για το 1-1, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Λαμίας έδιωξε, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 29’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0! Ο Τσιλούλης βρέθηκε απέναντι από τον Μπάουμαν, σούταρε με το αριστερό αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Και αφού δεν σημειώθηκε αυτό το γκολ, οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Νέιρα, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-1 στο 38’.

Κάπως έτσι ο πολύπειρος στόπερ της Λαμίας ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ του ματς στο πρώτο μέρος…

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Κοσέλεφ είπε και πάλι «όχι» στην κεφαλιά του Φελίπε στο 45+1’.

Λίγα πράγματα…

Με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 48’ εκκίνησε το παιχνίδι. Ο Αμπάντα σούταρε από πλάγια θέση και ο Κοσέλεφ απέκρουσε (ξανά), κρατώντας το 1-1.

Η Λαμία «απάντησε» στο 59’, με τον Ακούνια να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία! Ύστερα από στημένη φάση ο Σλίβκα βρήκε τον σκόρερ του 1-0 μόνο του στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του ήταν πολύ κακό και πέρασε άουτ.

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός του ματς έπεφτε και η ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ» δεν άλλαζε. Οι Κρητικοί πίεζαν και έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, χωρίς να φτιάχνουν κάποια ευκαιρία.

Ανούσια υπεροχή, με άλλα λόγια…

Η επόμενη φάση στο ματς ήρθε στο 88’, με τον Αποστολάκη να τελειώνει τη φάση μέσα από την περιοχή με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.

Τελικό σκορ, 1-1…

Η ταυτότητα του ματς:

17η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ»

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Γεώργιος Χριστοδούλου

4ος: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Κίτρινες: 13’ Μοσκέρα, 16’ Μπάκιτς, 55’ Αμπάντα, 86’ Γκλάζερ – 9’ Τζανδάρης, 16’ Ακούνια, 90+4′ Στάνκο

Σκόρερ: 38’ (πεν.) Νέιρα – 3’ Ακούνια

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Άμπαντα, Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράλ (72’ Αποστολάκης), Νέιρα (56’ Ντίκο), Μοσκέρα (62’ Ριέρα), Φελίπε (72’ Γκλάζερ)

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ, Τσιλούλης (61’ Τόσιτς), Τζανδάρης (81’ Μούλα), Νούνιες (61’ Στάνκο), Σλίβκα, Ακούνια (61’ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (46’ Σίντκλεϊ)

Keywords
Τυχαία Θέματα