ΟΦΗ και Βόλος εγγυώνται... ποδόσφαιρο

ΟΦΗ και Βόλος εγγυώνται... ποδόσφαιροastiliadΤετ, 11/25/2020 - 11:11

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Πανθεσσαλικό οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις, έπαιξαν σε υψηλό ρυθμό, παρουσίασαν τις επιθετικές αρετές του παιχνιδιού τους, όμως και στοιχεία αδυναμίας που καλούνται σταδιακά να βελτιώσουν.

Το γεγονός ότι έκαναν από 13 τελικές προσπάθειες, συνολικά 26 στο παιχνίδι, καθώς και ο τρόπος που τις δημιούργησαν απειλώντας

ουσιαστικά, έδωσαν στο ματς του Βόλου εξαιρετικό ρυθμό, ανέδειξαν πλεονεκτήμτα και κατέδειξαν σημεία δουλειάς στους προπονητές.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΦΗ

Έχοντας μόλις 6 βαθμούς συγκομιδής στους πρώτους αγώνες της σεζόν, με μια νίκη στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, τον ΟΦΗ κυρίευσε η πίεση του αποτελέσματος. Παρόλα αυτά μπήκε με ενέργεια και συγκέντρωση, γεγονός που εξείρε και ο προπονητής τους, αιφνιδίασε και απείλησε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο. Παράλληλα αξιοποίησε και την έλειψη ρυθμού του Βόλου που είχε μείνει για 20 μέρες εκτός αγώνων με την αναβολή του αγώνα στην Τρίπολη πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΦΗ

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε παρουσιάσει και σε προηγούμενα παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε αποτέλεσμα, στοιχεία ποιότητας που έχει το ρόστερ του, όπως σαφώς και αδυναμίες. Η πρώτη παρουσία του Ντε Γκούζμαν στη βασική ενδεκάδα έδωσε στην ομάδα της Κρήτης τόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα, όσο και αυτό στο σκορ. Κάνει την κάθετη πάσα για να βγάλει σε τετ-α-τετ τον Σαρδινέρο που πήρε την αποβολή από τον Σάντσες και σκοράρει μετά την πάσα του Νέιρα. Βλέποντας τον Ολλανδό τόσο επιδραστικό στο πρώτο του παιχνίδι, μοιάζει λογικό να περιμένει ο Γιώργος Σίμος πολύ περισσότερα πράγματα από τον Ντε Γκούζμαν που αλλάζει ξεκάθαρα το επίπεδο του ΟΦΗ στον άξονα σε επίπεδο δημιουργίας, οργάνωσης, αλλά και ταχύτητας παιχνιδιού αφού κάθε άλλο παρά... ταλαιπωρεί τη μπάλα.

Πολύτιμος, με πρωτοβουλίες, δύσκολα αντιμετωπίσιμος στο 1v1, ο Στάρζεον έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι αυτός που κράτησε μπάλα, έδειξε αυτοπεποίθηση ακόμη και στο κακό διάστημα των Κρητικών στο παιχνίδι. Σε κάθε επαφή του με τη μπάλα προκάλεσε προβληματισμό στην άμυνα του Βόλου και ο εξαιρετικός πέρυσι στον πρώτο γύρο Σεμέντο μοιάζει να έχει ξεχαστεί ήδη στο Ηράκλειο...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Η ομάδα του Βόλου πήρα επίσης παράσημα παρά την ήττα της οποίας το  εύρος αδικεί την προσπάθεια των γηπεδούχων που είχαν δέκα παίκτες από το 30' κι όμως διεκδικούσαν πράγματα στο ματς μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι παίκτες του Λόπεθ πίεσαν εξαιρετικά και έβγαλαν ενέργεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Αιφνιδίασαν τους Κρητικούς βγάζοντας εξαιρετική αντίδραση με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει μετά το 0-1.
Ο Γκουαροτσένα μπορεί να είναι εξτρέμ όμως και ως μπακ τα κατάφερε αρκετά καλά, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε βοήθεια στο μαρκάρισμα του Στάρζεον, εν αντιθέσει με τον Ουές που είχε στηρίγματα απέναντι στον Ουάρντα στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.
Ο Φεράρι είναι σταθερή αξία στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Δουβίκας συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο από την αρχή της χρονιάς κάτι που μαρτυρούν τα 4 γκολ που έχει πετύχει.

Αδυναμίες έδειξαν και οι δύο στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Εξαίρεση αποτέλεσε η στοχευμένη δουλειά των Κρητικών στο μαρκάρισμα στον Ουάρντα που σε καλή του ημέρα μπορεί να πάρει παιχνίδια... μόνος του. Σημαντικές για το επίτευγμα οι βοήθειες του Διαμαντή, όπως και αυτές του Γρίβα στα ανεβάσματα του Φεράρι.

Όπως κι αν εξελιχθεί η χρονιά για Βόλο και ΟΦΗ, όποια κι αν είναι η τελική τους κατάταξη, διαθέτουν παίκτες και τρόπο που προσφέρουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο για κάθε ουδέτερο παρατηρητή.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Βόλος - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΠΣ Βόλος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΦΗ νίκησε και την πίεση, ο Βόλος έχασε με... παράσημα. Αναζητώντας εγγύηση θεάματος και ποδοσφαίρου απέδειξαν στο Πανθεσσαλικό ότι αμφότεροι το προσφέρουν απλόχερα. Article publish on Τετ, 11/25/2020 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα