ΟΦΗ – Άρης 1-1: Του “έκλεψε” τον πόντο

Ελάχιστες καλές φάσεις στο “Θ. Βαρδινογιάννης” σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αλλά με τον ΟΦΗ πολύ πιο ουσιαστικό. Οι Κρητικοί μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό 1-1 καθώς ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε σχέση με τον Άρη που για μία ακόμη αγωνιστική έμεινε στην μετριότητα.

Ο Νίκος Νιόπλιας έχοντας στήσει πολύ καλά την ομάδα του “εγκλώβισε” τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τουε και με τον Λάζαρο Λάμπρου σε εξαιρετική μέρα δημιούργούσε συνέχεια ρήγματα στα αντίπαλα καρέ.

Πως έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Ο ΟΦΗ
Ο Νίκος Νόπλιας επέλεξε το 4-3-3 με τους Επασί κάτω από τα δοικάρια, Βούρος, Πασαλίδης (αριστερά), Μαρινάκης (δεξιά) και Μπαλογιάννης, στην τετράδα της άμυνας, Μεγιάδο – Γκαγιέγος και Ντε Γκουζμάν στο χώρο του κέντροτυ, ενώ την επιθετική τριάδα συνέθεσαν οι Τοράλ, Λάμπρου και Καστένιος (λίγο πιο μπροστά από τους άλλους δύο).

Ο Άρης
Μετά από δύο αγώνες αναγκαστικής αποχής (λόγω τραυματισμού), ο Χουιάν Κουέστα επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια του Άρη. Τον Σούντγκρεν που έμεινε στην Θεσσαλονίκη, αντικατέστησε ο Σάκιτς στην δεξιά πτέρυγα της άμυνας, ο Γκάνεα ήταν στην αντίθεση πλευρά και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Με Σάδα και Τζέγκο σε ρόλο ανασταλτικών χαφ, μπροστά τους ο Εντιαγέ, δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Γκάμα και μοναδικός προωθημένος ο Καμαρά

Το πρώτο ημίχρονο

Πολύ κακό ποιοτικά το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στην πρώτη καλή στιγμή που δημιουργούν. Είναι στο 15ο λεπτό όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Βούρος πηδάει ανενόχλητος για την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη και στην συνέχεια από την διεκδίκηση των Πασσαλίδη και Εντιαγέ και σε συνδυασμό από την πολύ κακή έξοδο του Κουέστα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ κατοχυρώθηκε στον Πασσαλίδη.
Μέτριο και νευρικό το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ο ΟΦΓΗ δημιούργησε μία ακόμη καλή φάση στο 45΄ αλλά από το σουτ του Γκαγιέχος ο Κουέστα απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Άρη καθώς τόσο ο Εντιαγέ (22) όσο και ο Γκαρσία (40΄) χρειάστηκε να παραχωρήσουν τις θέσεις τους λόγω τραυματισμού στους Μαντσίνι και Ιτούρμπε αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να αφήσει στα αποδυτήρια τον Γκάνεα και να περάσει τον Λούμορ στην θέση του, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Όμως και πάλι ο ΟΦΗ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με τον Λάμπρου που εκτέλεσε πολύ όμορφα ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα για πρώτη φορά ο Άρης κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ με τον Ιτούρμπε που ανέλαβε την εκτέλεση ενός μακρινού φάουλ αλλά ο Επασί ελέγχει την φάση μπλοκάροντας την μπάλας. Σταδιακά ο Άρης ανέβηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν είχε… ουσία. Η παρουσία του Ιτούρμπε (Φαν Ντάϊνεν και Μπαλογιάννης τον ανέτρεψαν) σίγουρα βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης , ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέεση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ

Oι συνθέσεις

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Πασαλίδης (65΄ Γιαννούλης), Μαρινάκης και Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ (71΄ Καμάου), Λάμπρου (82΄ Στάικος), Καστάνιος (71΄ Φαν Ντάϊνεν)

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα (46΄ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (80΄ Ματίγια), Εντιαγέ (22΄ Μαντσίνι), Γκάμα, Γκαρσία (40΄ Ιτούρμπε), Καμαρά (80΄ Καμαρά)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κολιάκος (Αθήνας), Βεργέτης (Αργολίδας)
4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Keywords
Τυχαία Θέματα