Οδός Άλκη Καμπανού: “Η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία” (pics & vid)

Η Θ.Γαζή μετονομάστηκε σε “οδό Αλκη Καμπανού”. Στον δρόμο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης…

Οι γονείς του ήταν εκεί και ο πατέρας του, είπε: “Η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό με λιγότερη βία”.

Παράλληλα είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που πάει από εκείνο τον δρόμο μετά τη δολοφονία του γιου του. Η πρώτη ήταν πριν από περίπου 20 μέρες.

“Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω

όσο μπορώ”, είπε ο πατέρας με τα λόγια να βγαίνουν πολύ δύσκολα.

Η μετονομασία της οδού έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα το οποίο κατέθεσε ο Α.Σ. Άρης και έγινε δεκτό από τον Δήμο που προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες.

Εκεί ήταν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης.

“Ο Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, με έναν βίαιο τρόπο αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή κι αυτό που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αυτόν τον στόχο έχει. Ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας, αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού, του άδικου χαμού του και όλοι μαζί να φροντίσουμε ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, τέτοια εγκλήματα”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα