Οδηγός τα προηγούμενα ντέρμπι

Ασφαλώς και η νίκη επί του Άρη με το εντυπωσιακό 4-1, ήταν ένα εξόχως σημαντικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μπουν κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα που αντιμετώπισε το σύνολο του Μαρτίνς στη διάρκεια του πρώτου ημιώρου, δηλαδή μέχρι να ανοίξει ο Μασούρας το σκορ.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, στο διάστημα αυτό ο Άρης είχε την καλύτερα απόδοση σε σχέση με όλες τις ελληνικές ομάδες που επισκέφθηκαν το Καραϊσκάκη
από την αρχή της περιόδου. Έχοντας ψηλά τις γραμμές, με καλή κυκλοφορία και πίεση στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση του Ολυμπιακού, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε επιβάλει το ρυθμό της. Αλλά με το γκολ του Μασούρα ήρθε η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο ματς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισε προβλήματα η ομάδα του Πειραιά στο πρώτο κομμάτι των ντέρμπι της σεζόν. Για παράδειγμα, την εκκίνηση χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση, την «πλήρωσε» στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ με την ΑΕΚ έφθασε σε θρίαμβο με ανατροπή του σκορ.

Ανάλογα λάθη θα πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων». Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στο κυνήγι του αντιπάλου του. Απαιτείται συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο, αποτελεσματική αμυντική λειτουργία με παράλληλη αποφυγή των ατομικών λαθών. Έτσι, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου οι «Πειραιώτες» να απειλήσουν την αντίπαλη εστία κυρίως από τα άκρα, καθώς οι Μασούρας και Ποντένσε είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω τα έχει κατά νου ο Πορτογάλος τεχνικός και προσπαθεί μέσω των προπονήσεων να βάλει τις κατάλληλες πινελιές στον «ερυθρόλευκο» καμβά, ώστε το σύνολό του να είναι αποτελεσματικότερο στο ντέρμπι των «αιωνίων».
Keywords
Τυχαία Θέματα