Ομπράντοβιτς: «Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία» (Video)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην Ευρωλίγκα και μίλησε για αυτό που κάνει από την πρώτη του μέρα σαν προπονητής, την σχέση του με τους παίκτες και την ξεχωριστή σχέση του με τον κόσμο.

Αναλυτικά:
«Η ζωή μου είναι το μπάσκετ, είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς. Ακόμα και τη στιγμή που ξεκινούσα δεν περίμενα ότι θα γινόμουν επαγγελματίας παίκτης ή προπονητής. Αλλά η ζωή με έφερε σε αυτό το σημείο που είμαι σήμερα. Έτσι πιστεύω ότι κάθε μέρα στη ζωή είναι μια ευκαιρία: να βελτιωθούμε, να μάθουμε και να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον.


Πίσω από όλα υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς προκειμένου να αισθανθώ το παιχνίδι και να καταλάβω ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ. Πιστέψτε με, ξοδεύω πολλές ώρες για να βρω τρόπους με τους οποίους μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι, αλλά αν δεν προσπαθώ να είμαι καλύτερος κάθε μέρα, δεν πιστεύω ότι θα είμαι επιτυχημένος προπονητής.

Πάντα ξέρω αν κάνω κάτι λάθος ή όχι. Πάντα προσπαθώ να μιλάω με τον εαυτό μου για όλα. Κρατώ ένα πράγμα από την πρώτη μου μέρα σαν προπονητής: πρέπει να είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε ερώτηση των παικτών μου. Αν δεν έχω την απάντηση, αυτό θα είναι πολύ κακό για εμένα και την ομάδα μου.

Μου αρέσει να μιλάω στους παίκτες μου. Ταυτόχρονα είμαι πάντα έτοιμος να τους ακούσω. Πάντα τους λέω: «παιδιά, αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό. Αλλά αν οποιοσδήποτε από εσάς έχει κάτι να προτείνει, είμαι εδώ για να το ακούσω και να το συζητήσουμε». Φυσικά στο τέλος η απόφαση είναι δική μου, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και πρέπει να αισθάνονται άνετα με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.

Για μένα οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου, έτσι τους αντιμετωπίζω. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι πάντα μπορείς να είσαι λίγο καλύτερος, και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι.

Μιλάω στους παίκτες μου για τα τρόπαια που έχουμε ήδη κατακτήσει και τους λέω ότι «όλα αυτά είναι καλά, αλλά ας σκεφτούμε την φετινή σεζόν». Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να είμαστε καλύτεροι και να γιορτάσουμε στο τέλος της σεζόν μαζί με τους φιλάθλους μας.

Είμαι τυχερός γιατί είμαι σε ένα σύλλογο στον οποίο οι φίλαθλοι μας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Έχουμε αυτή τη σύνδεση με τους φιλάθλους. Είμαι χαρούμενος, γιατί στα πέντε χρόνια που είμαι εδώ οι άνθρωποι μιλούν στο ξεκίνημα της σεζόν για το Final-4 και πολλοί από αυτούς αγοράζουν εισιτήρια από πολύ νωρίς .Και τους ρωτάω, «πως είστε σίγουροι ότι θα πάμε στο Final-4;». Μας εμπιστεύονται. Αυτό είναι κάτι που λέω στους παίκτες μου: πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει νόημα στο να παίζεις μπάσκετ αν δεν έρχονται άνθρωποι να το παρακολουθήσουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα