Ο Ζήσης ήξερε το δρόμο

Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε ως και με 21 πόντους επί της Αμβέρσας, αλλά στο φινάλε χρειάστηκε την εμπειρία του Νίκου Ζήση για να πετύχει την τρίτη της νίκη στο φετινό Champions League.

Οι Βαυαροί μπήκαν... αγριεμένοι στο ματς, πήραν διψήφια διαφορά στο άψε σβήσε (4-16), οι Ρούμπιτ και Αλεξάντερ είχαν στήσει πάρτι κάτω από τα καλάθια και η σαστισμένοι Γίγαντες της Αμβέρσας ήταν ήδη πίσω με 15 πόντους διαφορά στο φιναλε της πρώτης περιόδου, 15-30!

Η μορφή του παιχνιδιού όχι μόνο δεν άλλαξε,
αλλά η ομάδα του Μπαγκάτσκις συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά, η οποία έφτασε στο +21, 43-22 με καλάθι του Ράις στο 15΄. Κάπου εκεί η χαλαρότητα των φιλοξενούμενων και η αντίδραση των γηπεδουχων έφερε 10 σερί, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 40-51 και το παιχνίδι έγινε διεκδικούμενο.

Παρότι ο Γέλοβατς με πέντε σερί πόντους ανέβασε γρήγορα της διαφορά στους 16, 40-56, οι Βέλγοι απάντησαν με δικό τους 9-0 και πολιορκητικό κριο τον Ισμαέλ Μπακό που τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Το 57-64 του 30΄ άφηνε περιθώρια ελπίδας στην Αμβέρσα.

Με τον Τέιτ να δηλώνει... ξαφνικά παρών και τον Λι (11 ασίστ) να κερδίζει κατά κράτος τον Ράις (3/15 σουτ) στη μάχη των... κοντορεβυθούληδων, η Αμβέρσα επέστρεψε και ισοφάρισε σε 66-66, δείχνοντας έτοιμη να ολοκληρώσει την ανατροπή. Κάποου εκεί έπιασε δουλειά ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος πέτυχε 10 πόντους στην τελευταία περίοδο (από τους 13 συνολικά), είχε συμπαραστάτη τον φοβερό και τρομερό Γέλοβατς (30 πόντοι, οι 24 στο δεύτερο ημίχρονο) και η Μπάμπεργκ άντεξε στην αντεπίθεση της σαφώς πιο άπειρης Βελγικής ομάδας, φεύγοντας από τη Φλαμανδία με την τρίτη της νίκη σε πέντε αγώνες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα