Ο ξεχωριστός Λέο Μάτος και η ιστορία ενός γκολ (pics & vds)

Ηταν 6 Ιουνίου 2016 και η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ έγραφε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της για την απόκτηση του Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Ο Λέο Μάτος γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 02.04.1986 και μεγάλωσε στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο. Ξεκίνησε το

ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας U17, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο”.

Εκείνη η μέρα ήταν η αρχή μιας γλυκιάς ιστορίας. Ο Μάτος -τότε- γινόταν ο 15ος Βραζιλιάνος που έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Οταν πια η συνεργασία θα ολοκληρωνόταν (το τελευταίο παιχνίδι το έκανε στις 22 Οκτωβρίου 2020, πάνω από 4 χρόνια αργότερα), ήταν ένας από τους ξεχωριστούς Βραζιλιάνους -αλλά και ξένους- του ΠΑΟΚ.

Μένοντας στους Βραζιλιάνους, στην ιστορική αρχή συναντάει κάποιος τον μεγάλο, Νέτο Γκουερίνο. Τον Ιανουάριο του 2009 μπήκε στην ιστορία του ΠΑΟΚ ο Λίνο και ο Μάτος ακολουθεί κι αυτός στην ξεχωριστή, ιδιαίτερη, ιστορική διαδρομή με προσφορά και τίτλους. Εκτός από τα παιχνίδια, τις συμμετοχές συναντά κάποιος και τα γκολ.

Για αμυντικός σκόραρε αρκετά πετυχαίνοντας 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, σε 168 παιχνίδια. Για κάποιους, ένα γκολ ίσως ξεχωρίζει λίγο παραπάνω από τα άλλα. Είναι ανάλογος και ο πανηγυρισμός του… Η χαρά του γκολ, τα έντονα συναισθήματα, ίσως όμως και κάτι παραπάνω. Ολα σε μία φωτογραφία. Αυτή…

Ηταν 26 Νοεμβρίου 2017 και ήταν η πρώτη σεζόν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο. Είχε προηγηθεί η σεζόν με τον Βλάνταν Ιβιτς (τον πρώτο προπονητή που είχε ο Μάτος στον ΠΑΟΚ) σεζόν που έκλεισε με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Εκείνον τον Νοέμβριο, το παιχνίδι ήταν Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και η ανάγκη για αποτέλεσμα στον ΠΑΟΚ ήταν αναγκαία. Ο ΠΑΟΚ προηγείται με το γκολ του Κουλούρη και κλείνει το ημίχρονο στο 0-1. Ο Σπιριντόνοβιτς ισοφαρίζει στο 48’ για το 1-1 και ο Γεσίλ στο 86’ βάζει τον Πανιώνιο μπροστά με 2-1. Ο Μάτος στο 90’+3’ ισοφαρίζει σε 2-2.

Δείτε εδώ τα highlights εκείνου του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έμενε τότε χωρίς νίκη για έκτο σερί παιχνίδι εκτός έδρας, όμως τα πράγματα μπορεί και να ήταν αλλιώς αν ο ΠΑΟΚ έχανε. Κανείς δεν ξέρει πώς θα γραφόταν στη συνέχεια η ιστορία. Αυτό που ξέρει κάποιος είναι το πώς γράφτηκε. Με τίτλους, αήττητα σερί και διακρίσεις.

Ο Μάτος ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο. Ευχαρίστησε το ποδόσφαιρο στην ανάρτηση που έκανε.

Θα συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής στη Βάσκο Ντα Γκάμα εκεί όπου μέχρι πρότινος ήταν παίκτης αποχωρώντας από τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος δεδομένα έκανε σχετική ανάρτηση για έναν από τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA, είπε ότι τον αγαπάει και ότι θα τον έχει πάντα στην καρδιά του.

Κορυφαίο TOP-8

Αν απομονώσει κάποιος τις συμμετοχές στο Πρωτάθλημα των ξένων παικτών του ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει και το μέγεθος της προσφοράς.

Ο Μάτος είναι 8ος και πάνω από αυτόν είναι οι: Κρέσπο, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Λίνο, Φούρτουλα, Βιεϊρίνια και Γκουερίνο.

Η συνέντευξη στη NOVA

Ο Μάτος είχε μιλήσει στη NOVA, από τη Βραζιλία, την προηγούμενη σεζόν, στην εκπομπή “Monday F.C.”. Στην εκπομπή είχε εκδηλώσει για μία ακόμη φορά το ξεχωριστό του δέσιμο με τον ΠΑΟΚ.

Με 160 παιχνίδια βασικός

Ο Μάτος, σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ έπαιξε σε 168 παιχνίδια (στα 160 βασικός και μόνο σε 8 ήρθε από τον πάγκο) και πέτυχε 26 γκολ. Στο Πρωτάθλημα είχε 117 συμμετοχές και 17 γκολ, στο Κύπελλο 21 συμμετοχές και 6 γκολ και στην Ευρώπη είχε 30 παιχνίδια και 3 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα