Ο Συριακός πόλεμος έχει τελειώσει και η Αμερική έχασε

Ο συριακός στρατός μπήκε πριν λίγες μέρες στον ανταρτοκρατούμενο τομέα της Ντεράα και ύψωσε τη σημαία της χώρας στο λίκνο της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το 2011 ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο άνθρωπος που τουλάχιστον για τους Αμερικανούς ήταν «θέμα χρόνου» να πέσει, επικράτησε με τη βοήθεια της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ο κυβερνητικός στρατός τις τελευταίες

εβδομάδες προελαύνει προς τα νοτιοδυτικά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία, σε μια από τις τελευταίες μεγάλες περιοχές που ελέγχονται ακόμη από αντικυβερνητικούς μαχητές.

Απευθυνόμενος με ανοικτή επιστολή προς τα στρατεύματά του, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστήριξε πως πλησιάζουν να κερδίσουν τον πόλεμο. «Η νίκη μας είναι κοντά», γράφει με την ευκαιρία και της 73ης επετείου από την ίδρυση του συριακού στρατού.

Τα συριακά στρατεύματα υποστηρίζονται στρατιωτικά από τη Ρωσία και το Ιράν, καθώς και από τους μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ και ιρακινούς, ιρανούς και αφγανούς πολιτοφύλακες.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα