Ο σκηνοθέτης του "Aquaman" φέρνει μυθιστόρημα του Stephen King στη μεγάλη οθόνη

Και άλλος King...

Και άλλο μυθιστόρημα του Stephen King θα αποκτήσει κινηματογραφική μεταφορά. Αυτή τη φορά, η εν λόγω ταινία θα είναι το "Salem's Lot", το οποίο θα μεταφερθεί ξανά στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το The Wrap, ο Gary Dauberman θα είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος του project,

το οποίο "ακολουθεί έναν συγγραφέα που επιστρέφει στην πόλη όπου μεγάλωσε, το Jerusalem’s Lot, και ανακαλύπτει ότι όλοι όσοι ήξερε έχουν γίνει βαμπίρ". Παραγωγοί θα είναι οι James Wan, Roy Lee, και Mark Wolper, ενώ ο Dauberman θα εκτελέσει και χρέη εκτελεστικοί παραγωγού.

Το μυθιστόρημα, το οποίο ήταν το πρώτο έργο του King που πήρε την πρώτη θέση στη λίστα των Bestseller των New York Times, είχε αποκτήσει και παλαιότερα μεταφορές. Το 1979 από τον Tobe Hooper με πρωταγωνιστές τον David Soul και τον James Mason και το 2004 από τον Mikael Salomon με πρωταγωνιστές τους Rob Lowe, Andre Braugher και Donald Sutherland. Και οι δύο ήταν μίνι-σειρές που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

Ο Dauberman έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το "Annabelle Comes Home", το οποίο αναμένουμε να προβληθεί στις 27 Ιουνίου. Έχει γράψει τα σενάρια των "Annabelle", "Annabelle: Creation", "It", "The Nun", "It: Chapter Two" (6 Σεπτεμβρίου 2019 στις ΗΠΑ) και "Swamp Thing" (31 Μαΐου 2019).

Ο Wan είναι γνωστός για τη σκηνοθεσία της ταινίας των Warner Bros./DC, "Aquaman", το οποίο ξεπέρασε το $1 δισ. σε πωλήσεις εισιτηρίων στο παγκόσμιο box office. Η ταινία ξεκίνησε με επιτυχίες από την πρώτη ημέρα προβολής της, κατακτώντας το κινέζικο box office, για αρκετό καιρό. Με την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ χρίστηκε και 'βασιλιάς', κάτι που της έδωσε επάξια μια θέση στις πιο επιτυχημένες ταινίες για το 2018.

Το όνομα του Stephen King ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, λόγω των πολλών μεταφορών των ιστοριών του στις μεγάλες και τις μικρές οθόνες του κόσμου. Με αφορμή το "Pet Sematery", την πιο πρόσφατη μεταφορά, σας φέραμε ένα κατάλογο με τις 10+1 αξέχαστες ταινίες του συγγραφέα.

Στις πιο πρόσφατες μεταφορές του στην τηλεόραση είχαμε το "Castle Rock", παραγωγής δικής του και του J.J.Abrams που βρέθηκε στη λίστα μας με τις Καλύτερες Νέες Σειρές του 2018 κι αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης σεζόν του. Τα τελευταία χρόνια είχαμε ουκ ολίγες τηλεοπτικές μεταφορές εμπνευσμένες από τα έργα του όπως τα "Mr. Mercedes", "The Mist", "11.22.63", "Under the Dome" και "Haven".

Την τελευταία τριετία είδαμε επίσης αρκετές ταινίες του, που είτε ήταν reboot είτε γυρίζονταν για πρώτη φορά. Μέσα σε αυτές είχαμε το επιτυχημένο και κλασικό φιλμ τρόμου "It", για το οποίο μάλιστα θα βγάλει sequel αργότερα το 2019, το "Dark Tower" - το οποίο θα αποκτήσει και τηλεοπτική σειρά, και τα "Gerald's Game" και "1922" του Netflix.

Επίσης, ετοιμάζονται τα "Lisey’s Story" από τον παραγωγό J.J. Abrams, με πρωταγωνίστρια την Julianne Moore για το Apple TV+, η τηλεοπτική μεταφορά του "The Dark Tower" από το Amazon, το "The Talisman" από τον σκηνοθέτη Mike Barker (The Handmaid’s Tale), το "The Stand" για χάρη του CBS και το "Sleeping Beauties", το μυθιστόρημα που έγραψε πρωτίστως ο γιος του, Owen King, με τη βοήθεια του πατέρα του.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και ό,τι νεώτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

IGN GreeceΠιθανή συνεργασία Leonardo DiCaprio και Guillermo del Toro για την ταινία "Nightmare Alley"Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα μας ταξιδέψει το νέο project του Ben AffleckThe Lion King - Trailer 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα