Ο Ρούφους τα βλέπει όλα! (pics)

Αποστολή – Γουίμπλεντον: Γιώργος Λιώρης

Όλοι γνωρίζουν το Hawk Eye στο Γουίμπλεντον. Το «Μάτι του Γερακιού» ελληνιστί… πρόκειται για την επωνυμία στο σύστημα που επιτρέπει μέσω βίντεο την επιβεβαίωση ή τη διόρθωση της διαιτητικής υπόδειξης.

Υπάρχει όμως και ο Ρούφους το γεράκι, ο οποίος εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων, αποτρέποντας την εισβολή των πουλιών στα γήπεδα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε αυτά λόγω του γρασιδιού…

Βοηθά βέβαια απομακρύνοντας τα περιστέρια και κατά τη
σπορά των γηπέδων.

Τις ημέρες των αγώνων ο Ρούφους «περιπολεί» από τις πέντε τα ξημερώματα μέχρι τις δέκα το πρωί. Βρίσκεται στο All England Lawn and Tennis Club από το 2003, όταν παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προκάτοχο του Χάμις.

Όπως μας πληροφόρησε η εκπαιδεύτρια του Ιμότζεν Ντέιβις, ο Ρούφους είναι εξαιρετικά δημοφιλής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αναζητούν επίμονα κατά την επίσκεψη τους στο Γουίμπλεντον.

Το 2012 ο Ρούφους είχε απαχθεί από το αυτοκίνητο της Ντέιβις, αλλά εντοπίστηκε τρεις ημέρες αργότερα με ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, ο οποίος δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά.

Ως εξαιρετικά δημοφιλής ο Ρούφους έχει το δικό του λογαριασμό στο twitter (@RufusTheHawk) με περισσότερους από δέκα χιλιάδες ακόλουθους, ενώ διαθέτει και προσωπική κάρτα εισόδου στο All England Lawn and Tennis Club με την ιδιότητα «ο φοβίζων τα πουλιά» (Bird Scarer).

Ever wondered why you never see a pigeon disturb play these days?

Meet Imogen and Rufus, two of the unsung heroes who make #Wimbledon happen…#AmexLife | @AmericanExpress pic.twitter.com/oqLLQd34I3

Wimbledon (@Wimbledon) July 2, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα