Ο ρατσισμός απέναντι στο διαφορετικό και ο «Άνθρωπος Ελέφαντας» του Ντέιβιντ Λιντς

Στο βικτοριανό Λονδίνο, ένας διακεκριμένος χειρουργός αναλαμβάνει να περιθάλψει έναν νεαρό που γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο και σώμα, από την ασθένεια του Ρεκλινχάουζεν. Το 1980, ο Ντέιβιντ Λιντς παρουσιάζει την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη, την πραγματική ιστορία του Τζον Μέρικ. Ο «Άνθρωπος Ελέφαντας» αντικατοπτρίζει με τρομακτική ακρίβεια τον φόβο και τον ρατσισμό των ανθρώπων, απέναντι σε αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν.

«Δεν είμαι ελέφαντας!
Δεν είμαι ζώο!
Είμαι ανθρώπινο ον! Είμαι... άνθρωπος!»
Άνθρωπος Ελέφαντας

- 1980)

«Η ιστορία του Ανθρώπου Ελέφαντα αναφέρεται σε κάποιον που εξωτερικά ήταν ένα τέρας, μέσα του όμως, ήταν ένας όμορφος και φυσιολογικός άνθρωπος, τον οποίον ερωτευόσουν. Ήταν ένα τέρας που δεν ήταν στ' αλήθεια τέρας. Μου αρέσουν οι ανθρώπινες καταστάσεις που είναι παραμορφωμένες. Κάνουν το φυσιολογικό να ξεχωρίζει.» - Ντέιβιντ Λιντς

Ο Άνθρωπος Ελέφαντας / The Elephant Man
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Σενάριο: Christopher De Vore, Eric Bergren ,David Lynch, Sir Frederick Treves (βιβλίο "The Elephant Man and Other Reminiscences"), Ashley Montagu (βιβλίο "The Elephant Man: A Study in Human Dignity")
Πρωταγωνιστούν: Τζον Χαρτ, Αντονι Χόπκινς, Αν Μπάνκροφτ, Γουέντι Χίλερ
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 1980
Διάρκεια: 124 λεπτά


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα