Ο Παναθηναϊκός του Α-ντενμον-κούμπο

Φτάσαμε στην έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκα για να δούμε τον Παναθηναϊκό, όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του.

Η ομάδα του Πασκουάλ με τον Θανάση Αντετοκούμπο να δίνει το σύνθημα στην άμυνα και τον Μάρκους Ντένμον να πετάει βότσαλα στη θάλασσα φτάνοντας τους 24 πόντους συνολικά, έδειξε ότι αξίζει παραπάνω πράγματα από αυτά που είχε δείξει μέχρι σήμερα.

Στοχευμένη άμυνα πάνω στον Σβεντ, περιορισμός των υπολοίπων, πλουραλισμός στην επίθεση με τον Ντένμον να βάζει φωτιά στις κερκίδες κι έτσι η διαφορά των 28 πόντων μοιάζει μικρή απέναντι στην πρωτοπόρο της διοργάνωσης Χίμκι, του
Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να υπερέχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό, με 6 νίκες και 5 ήττες.

Μάλιστα οι πράσινοι δεν έπεσαν σε ακόμα μία παγίδα μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε ότι μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα επί των ερυθρολέυκων ήρθε η σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα στην Καταλονία. Τώρα επένδυσε στην άμυνα, βρήκε αυτοπεποίθηση στην επίθεση και κέρδισε παίκτες.

Το σημαντικότερο σε ένα ομαδικό άθλημα είναι η κατανομή ρόλων. Όταν λοιπόν γίνεται πρωταγωνιστής παίκτης που κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έπαιξε δευτερόλεπτο και στις δηλώσεις του μετά από το ματς της ζωής του λέει ότι είμαι ευχαριστημένος για τα λεπτά που μου δίνει ο προπονητής μου, τότε κάτι καλό γίνεται στην ομάδα.

Τελευταίος στις ασίστ, την ίδια θέση και στην αναλογία ασίστ-λαθών είπατε; Last year. 22 ασίστ για 13 λάθη την ώρα που οι αντίστοιχοι αριθμοί των Ρώσων ήταν 13-9.

Οι πράσινοι πάντως πρέπει από χθες κιολας να ξεχάσουν αυτή τη σπουδαία νίκη καθώς μπροστά τους είναι η διψασμένη για αίμα Εφές, που μετά το 0-5, μετρά δυο εντυπωσιακές νίκες σε Βαρκελώνη και Τελ Αβίβ. Είναι παιχνίδι που θα χρειαστούν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έπαιξαν όπως έπρεπε με την Χίμκι, γιατί οι Τούρκοι εχουν σε εξαιρετική κατάσταση εκτός του Μακ Κόλουμ και τους Στίματς και Λίντο. Η συνταγή πρέπει να είναι η ίδια, σκυλίσια άμυνα και αρπαγή όλων των ευκαιριών στην επίθεση. Η Ευρωλίγκα έχει ακόμα δρόμο πολύ, αλλά τέτοια ματς διαμορφώνουν χαρακτήρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα