Ο Ουζουνίδης έχει το know how

Αν ένας άνθρωπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ γνωρίζει καλύτερα από όλους το τί σημαίνει η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής της "Ένωσης" έχει ζήσει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική
διοργάνωση της Ευρώπης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ίσως το 1996 να μοιάζει μακρινό, ωστόσο στο μυαλό και την καρδιά του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ανεξίτηλα χαραγμένες εκείνες οι στιγμές. Στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του και το μέλλον του. Στιγμές πάνω στις οποίες γαλουχήθηκε ο ίδιος και τις οποίες χρησιμοποίησε ως παρακαταθήκη στη συνέχεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ως προπονητής. Δεν φτάνουν πολλοί στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Σε όλες τις ομάδες τις οποίες ανέλαβε επαγγελματικά, από τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΛ, τον Ηρακλή, την Ξάνθη ως τον Πλατανιά,τον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο άφησε έργο. "Έχτισε" κάτι, ανέδειξε νέους παίκτες, σημάδεψε νοοτροπίες. Κάτι τέτοιο ευελπιστούσε να πετύχει και με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όμως οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να αναδείξει τη δουλειά του. Πολλοί είπαν πως όσα έκανε με τους "πράσινους" ήταν πρωταθληματικού χαρακτήρα και όντως έτσι ήταν.

Αυτό είδε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης και του έδωσε το τιμόνι της ΑΕΚ. Σε μια απαιτητική χρονιά για την Ένωση που θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί που ο Ουζουνίδης είχε μεγαλουργήσει ως ποδοσφαιριστής. Έχει το know how για να βρεθεί ξανά εκεί και να μεταλαμπαδεύσει τις εμπειρίες του. Αυτό κάνει στην "Ενωσίτικη" οικογένεια η οποία από πέρσι δημιούργησε τα ιδανικά "στεγανά" για σημαντικά πράγματα.

Ο Ουζουνίδης γνωρίζει πως να "φτιάχνει" τους πάικτες του. Γνωρίζει πως να παίρνει το 100% ακόμα κι όταν εκείνοι είναι στα όριά τους. Το έδειξε πέρσι. Το έδειξε στον Πανιώνιο, Την τακτική δεν τη φοβάται. Την ψυχολογία τη φτιάχνει. Τους παίκτες τους κερδίζει. Τη δουλειά του τη σέβεται. Το Champions League τον περιμένει μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα