Ο Ολυμπιακός νικητής στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής γυναικών, εκκρεμεί ένσταση του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός κατέβαλλε τον Παναθηναϊκό με 4-0, ωστόσο δεν ανακηρύχτηκε τοπικός Κυπελλούχος, επειδή ο αντίπαλος κατέθεσε πριν από την έναρξη του αγώνα ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Ουκρανής Μαργαρίτα Πεσότσκα. Η ένσταση για την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης έγινε βάσει του άρθρου 1.6 από το Κεφάλαιο Α της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων της ομοσπονδίας, που αναφέρει ότι «υπήκοοι κρατών που δεν ανήκουν

στην Ε.Ε. (τρίτης χώρας) μπορούν να αγωνίζονται μόνο στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία». Ο Ολυμπιακός δεν είχε χρησιμοποιήσει την Πεσότσκα νωρίτερα, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, αλλά την έβαλε τελικά στην τριάδα του τελικού. Λόγω της ένστασης όμως, δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό δεν έκανε και η ομοσπονδία την απονομή των επάθλων για τις πρώτες δύο ομάδες. Η ΑΕΚ κατέκτησε την 3η θέση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0:

Μαργαρίτα Πεσότσκα-Σάντρα Πέργκελ 3-0 (11-8, 11-5, 11-6)

Φιλίπα Μπέργκαντ-Κατερίνα Τόλιου 3-1 (11-9, 3-11, 11-9, 11-5)

Τζορτζίνα Πότα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-0 (11-9, 11-2, 11-6)

Πεσότσκα-Τόλιου 3-0 (11-5, 11-7, 11-4)

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 4-1 και ο Παναθηναϊκός του ΓΑΟ Πειραιά με 4-0. Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε τις διεθνείς μας Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου (από τις ξένες ήταν στην τριάδα η Πότα) και τη μοναδική επί μέρους νίκη για την Ένωση σημείωσε η Ιωάννα Γερασιμάτου με 3-2 σετ κόντρα στην Παπαδημητρίου. Ενδιαφέρον είχε και ο αγώνας της Παπαδημητρίου με τη Χρυσή Φωτιάδου (έληξε 3-1 σετ).

Στο ματς για τις θέσεις 3-4 η ΑΕΚ έκαμψε τον ΓΑΟ Πειραιά με 4-1 χάρη στις δύο νίκες, που βγήκαν από τη Γερασιμάτου και τη Φωτιάδου. Οι αθλήτριες της ΑΕΚ πήραν τα χάλκινα μετάλλιά τους: Ήταν η Γερασιμάτου, η Φωτιάδου και η Αθηνά Φακάρου με προπονητή τον Κώστα Μαδέση. Στις αρχές Ιουνίου είναι να γίνει το Κύπελλο Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα