Ο Ντεμπελέ και οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, από την άλλη όμως είναι εξίσου βέβαιο πως ο Ουσμάν Ντεμπελέ... αργεί να ωριμάσει.
Η Μπαρτσελόνα επένδυσε στο ταλέντο του Ουσμάν Ντεμπελέ ποσό κοντά στα 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στην Βαρκελώνη, από την Ντόρτμουντ στην οποία είχε δείξει τι μπορεί να κάνει.
Στέλεχος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων της Γαλλίας, μέλος από το 2016 της Εθνικής ανδρών των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, ο Ντεμπελέ
έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Είναι τρομερά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, έχει την ικανότητα να ντριμπλάρει σε μικρό χώρο και σε ανοιχτό γήπεδο, μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα στο χορτάρι και για πολλούς είναι ο έτερος πόλος αν θεωρήσουμε πως ο ένας είναι ο Εμπαπέ.
Υπάρχει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του στην Μπαρτσελόνα. Ο μόλις 21ος ετών Γάλλος επιθετικός αδυνατεί να συμβιβαστεί με το γεγονός πως ερχόμενος στον "πλανήτη" του Μέσι θα έπρεπε να μεγαλώσει και να ωριμάσει για να σταθεί στον σύλλογο. Όμως ο μικρός αντί να μεγαλώνει... μικραίνει.
Ατελείωτα πειθαρχικά παραπτώματα κυρίως με τις... χαμένες ώρες προπόνησης. Η ανωριμότητα του Ντεμπελέ έφτασε σε τέτοιο σημείο που η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να στείλει μήνυμα στον μαναντζέρ του πως αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να βρει ομάδα για να φύγει.
Όμως τα πράγματα πλέον δεν είναι τόσο απλά για τον νεαρό σταρ, που όποτε τον έριξε στη μάχη ο Βαλβέρδε, έπαιξε... μπαλάρα κι έβαλε τρομερά γκολ, δείχνοντας πόσο σπουδαίος μπορεί να γίνει.
Το πρόβλημα του Ντεμπελέ χρίζει ιατρικής παρακολούθησης διότι στην Μπάρτσα είναι πλέον βέβαιοι πως ο Γάλλος έχει εθιστεί στα... ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ναι, καλά διαβάσατε, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε τέτοιο βαθμό που ή κοιμάται ελάχιστα ή καθόλου. Το Σάββατο ο Ντεμπελέ "έβγαλε" μάτια και την Κυριακή άργησε να πάει στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα... 2 ολόκληρες ώρες. Πολλές ώρες μπροστά σε μία τεράστια οθόνη παίζοντας Play Station, σπαταλώντας ενέργεια και ρισκάροντας να καταστρέψει την καριέρα του.

Η Μπαρτσελόνα έβαλε άνδρες της ασφαλείας της για να βρει τον... κοιμισμένο Ντεμπελέ στο σπίτι του και πλέον ψάχνει τρόπο για να... ξεκολλήσει τον 21χρονο Γάλλο από την τηλεόραση για να του σώσει την καριέρα.

"Είναι καλός παίκτης, πρέπει να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο", είπε ο Βαλβέρδε για το Γάλλο στράικερ.

Η παρουσία του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα μοιάζει με ένα νόμισμα που έχει δύο πλευρές, από τη μία ο ανώριμος νεαρός Γάλλος που όλη μέρα παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια και από την άλλη ο παικταράς που χαρίζει "γκολάρες" όπως αυτή κόντρα στην Τότεναμ, την οποία μάλιστα την πανηγύρισε όπως ο... Καρμέλο Άντονι από το ΝΒΑ...

Ευχή όλων είναι αυτό το ταλέντο να μην μείνει ταλέντο να δώσει αλλά και να πάρει όλα εκείνα που μπορεί μέσα από το ποδοσφαιρικό χάρισμα που του χάρισε ο Θεός.
Keywords
Τυχαία Θέματα