Ο Μάλκομ δάκρυσε, ο Ικάρντι χαμογέλασε και Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-1

Μία ακόμα απίστευτη ματσάρα έγινε στο Μιλάνο. Μετά το Ίντερ – Τότεναμ 2-1, ήρθε και το Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-1. Από το 1ο κιόλας λεπτό οι δύο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν να πάρουν τη νίκη και αυτόματα το προβάδισμα για την πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα με τον Λουίς Σουάρες εκφραστή των επιθέσεών της άρχισε να σφυροκοπά την εστία της Ίντερ και τον Χαμντάνοβιτς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε στο αρχικό σχήμα των Πρωταθλητών Ισπανίας τους Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ντεμπελέ,
Σουάρες, Κοουτίνιο, ενώ από την δική του πλευρά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τους Χαντάνοβιτς, Βρσάλικο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Ναϊνγκολάν, Πολιτάνο, Ικάρντι, Πέρισιτς.

Ο Σουάρες, απόντος του Μέσι έχει πάρει την Μπάρτσα στις πλάτες του και την οδηγεί από θετικό αποτέλεσμα σε θετικό αποτέλεσμα. Πίεσε ασφυκτικά κι άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, όμως σε όλες βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό Χαμπντάνοβιτς. Σουάρες, Κοουτίνιο και Ράκιτιτς κυκλοφορούσαν τη μπάλα μαεστρικά όμως το γκολ δεν ερχόταν. Η Ίντερ έχανε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά όσο έμενε το 0-0 ήξερε πως μπορεί να ζητήσει πράγματα από το ματς. Το ημίχρονο έφυγε χωρίς γκολ και αν κάποιοι δικαιούνταν ένα γκολ σίγουρα ήταν οι Καταλανοί.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Η Ίντερ σ’ έναν παθητικό ρόλο, με το μυαλό να μην δεχτεί γκολ ξέροντας πως είχε και τον Χαμπντάνοβιτς σε μεγάλο βράδυ.

Δειλά, δειλά η Ίντερ προσπαθούσε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στον Τερστέγκεν. Όμως με τον Ικάρντι σε κακό βράδυ αυτό έδειχνε ιδιαιτέρως δύσκολο.
Ο Βαλβέρδε έβλεπε πως η απόλυτη υπεροχή της ομάδας του δεν έφερνε το γκολ κι αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μάλκομ. Ο νεαρός, μόλις 21 ετών πέφτει στα βαθιά, όμως κάτι τέτοιες στιγμές χτίζουν καριέρες. Ο Κοουτίνιο έχτισε μία υπέροχη αντεπίθεση πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μάλκομ κι εκείνος στην πρώτη του επαφή στο παιχνίδι έκανε το 1-0.

Αν η Μπάρτσα έπαιρνε τη νίκη θα τελείωνε και την υπόθεση πρόκριση, όμως ο άφαντος για περίπου 90 λεπτά Ικάρντι και με τεράστια δόση τύχης κατάφερε να στείλει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τερστέγκεν και να κάνει το 1-1 στο 87.

Μ’ αυτή την ισοπαλία η Μπαρτσελόνα έφτασε στους 10 βαθμούς και η Ίντερ τους 7. Η Μπάρτσελόνα ουσιαστικά έχει ήδη προκριθεί εκτός ενός ακραίου σεναρίου με δύο ήττες της ομάδας του Βαλβέρδε και νίκη των άλλων δύο που ακολουθούν ώστε να πάνε όλοι στους 10 και εκεί να «παιχτεί» η πρόκριση ανάλογα με τα γκολ στα παιχνίδια αυτά. Ακραίο σενάριο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα