Ο Λιβάια, ο Ρότσα και οι ...άλλοι

Η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και ήδη οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την ενίσχυση του ρόστερ στις θέσεις που ο Μανόλο Χιμένεθ κρίνει ότι χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Το βέβαιο είναι ότι η Ένωση θα κινηθεί για αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ και για εναν ποδοσφαιριστή που θα καλύψει την απουσία του Πέτρου Μάνταλου. Από εκεί και πέρα από την απάντηση του Γιάκομπ Γιόχανσον θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα κινηθεί ο Δικέφαλος για περαιτέρω ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Τα
τελευταία 24ωρα πάντως σε πρώτο πλάνο έχει έρθει και το θέμα της ανανέωσης του Μάρκο Λιβάια. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα αρκετούς μήνες μακριά από τον Ιούνιο, όταν και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Λας Πάλμας, στην ΑΕΚ έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του Κροάτη και προτίθενται να πληρώσουν τη ρήτρα του 1,8 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοράσουν τα δικαιώματά του. Δεν είναι άλλωστε μόνο τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά η γενικότερη παρουσία του Κροάτη έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους "κιτρινόμαυρους".

Από εκεί και πέρα θα γίνει άμεσα κουβέντα για ανανέωση και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, όπως και με τον Γιάννη Ανέστη. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει πάρα πολλά (και) φέτος στην ομάδα.

Σε ότι αφορά στη μετεγγραφική ενίσχυση, δύο περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά φαίνεται να έχουν προβάδισμα στη σκέψη των "κιτρινόμαυρων". Ο λόγος για τον Λουίς Ρότσα του Παναιτωλικού, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν στο αριστερό άκρο της άμυνας των Αγρινιωτών και για τον Σοτζέι Μασούντ του Πανιωνίου.

Ο πρώτος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον Μανόλο Χιμένεθ και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, με τις πληροφορίες από το Αγρίνιο να θέλουν τις διοικήσεις των δύο ομάδων να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία, μια και ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο. Το γεγονός όμως ότι γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αυξάνουν τις πιθανότητες να προχωρήσει η ΑΕΚ τις διαδικασίες απόκτησής του.

Η περίπτωση του Μασούντ είναι διαφορετική, αφού ο οξύθημος χαρακτήρας του Ιρανού εντός αγωνιστικού χώρου από τη μία προβληματίζει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Από την άλλη όμως οι ικανότητές του είναι δεδομένες και αδιαμφισβήτητες. Από την πλευρά του Πανιωνίου υποστηρίζεται ανεπίσημα ότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 120 χιλιάδων ευρώ και αν η ΑΕΚ αποφασίσει να πάρει τον ποδοσφαιριστή, θεωρείται δεδομένο ότι θα πληρώσει το παραπάνω ποσό.

'Κλικ' στους υπεύθυνους του Δικεφάου έχει κάνει και ο Χρήστος Αλμπάνης του Απόλλωνα Σμύρνης. Μακράν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής των νεοφώτιστων στην κατηγορία. Σε ιδανική μάλιστα ηλικία (23 ετών), έχει αποδείξει ότι ξεχωρίζει στην ομάδα του σε ρόλο περιφερειακού φορ και δεν αποκλείεται να γίνει άμεσα κίνηση, αλλά για μετεγγραφή από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ ψάχνει και στο εξωτερικό για μετεγγραφικούς στόχους, με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει ξεχωρίσει ξανά την περίπτωση του Μπούργκι, όπως σημειώνεται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Sportime". Ο 24χρονος εξτρέμ της Αλαβές (τον απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης) μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, κάτι που αρέσει στον Μανόλο Χιμένεθ.
Keywords
Τυχαία Θέματα