Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Αν και στάθηκε εξαιρετικά στην Ανδαλουσία, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπέτις με 1-0 για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League. Σε ένα ακόμη ματς, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Ωστόσο, δεν αξιοποίησαν ούτε μία. Η πρόκριση θα κριθεί σε 15 ημέρες στο ματς με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη, όπου οι «Πειραιώτες» θα χρειαστούν νίκη με 2-0, 3-1 ή με διαφορά τριών γκολ
για να πάρουν τη δεύτερη θέση πίσω από την Μπέτις. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία 1.800 φίλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Ο Φορτούνης σε ρόλο φορ

Με τον Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γκερέρο δεν είχε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και έμεινε στον πάγκο, ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες, Χασάν και Χριστοδουλόπουλος.

Επίσης, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, επιλέγοντας για τη μεσαία γραμμή τους Γκιλιέρμα, Μπουχαλάκη και Καμαρά, έχοντας κατά νου να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σα. Ήταν γνωστό πως οι Ισπανοί έχουν ως ισχυρό όπλο τους την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τους ακραίους αμυντικούς, χρησιμοποιώντας τους Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα, αντί των Τοροσίδη και Κούτρη.

Συνοπτικά, σε σύστημα 4-3-3- τερματοφύλακας ήταν ο Σα, στόπερ οι Σισέ, Βούκοβιτς, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, αμυντικοί μέσοι οι Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, εξτρέμ οι Ναουέλ, Ποντένσε και φορ ο Φορτούνης.

Στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» κάθησαν οι Γιαννιώτης, Μιράντα, Κούτρης, Νάτχο, Τοροσίδης, Βρουσάι και Γκερέρο. Εκτός 18άδας έμειναν οι Χουτεσιώτης, Φετφατζίδης.

Από την άλλη πλευρά, σε σύστημα 3-5-2 ο προπονητής της Μπέτις, Κίκε Σετιέν ξεκίνησε τον Ρόμπλες κάτω από την εστία, τους Σίντνεϊ, Μαντί και Μπαρτρά στην άμυνα, τους Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες και Τέγιο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τους Λεόν και Σανάμπρια.

Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες, η Μπέτις το γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλή εκκίνηση στο παιχνίδι. Μάλιστα έχασαν και την πρώτη ευκαιρία του ματς μόλις στο 6’. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φορτούνη από τα αριστερά η μπάλα κατέληξε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος αν και είχε καλές προϋποθέσεις, έστειλε με σουτ τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μπέτις.

Στο 13' ο Ολυμπιακός ανησύχησε ξανά τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ του Καμαρά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρόμπλες.

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, η Μπέτις άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές τις και να πιέζει. Και 18’ ο Καράσεφ έδωσε πέναλτι σε κράτημα του Σισέ στον Λεόν. Ο τελευταίος ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Σα με εξαιρετική διπλή επέμβαση –πρώτα με το χέρι και εν συνεχεία με το πόδι- κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η πίεση της Μπέτις προς την εστία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Μαρτίνς να αμύνονται μαζικά για να κλείσουν τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Σα.

Οι «Πειραιώτες» ήταν εκείνοι που έχασαν την επόμενη ευκαιρία στο 28'. Μετά από άριστη σέντρα του Τσιμίκα, κεφαλιά του ξεχασμένου από την άμυνα της Μπέτις, Ανδρέα Μπουχαλάκη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρόμπλες.

Ωστόσο, στο 39' και ενώ ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει το ματς, η Μπέτις άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ του Σέρχιο Κανάλες έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αν και ο Σα έπεσε στην πορεία της μπάλας και την ακούμπησε, δεν μπόρεσε να την απομακρύνει.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, το σύνολο του Μαρτίνς αντέδρασε εξαιρετικά και έψαξε την ισοφάριση. Όμως, σε ένα ακόμη ματς έδειξε πως κάτι της έλειπε στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα, στο 43' έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία για να παραβιάσει το αντίπαλο τέρμα. Μετά από σέντρα του Γκιλιέρμε, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Φορτούνης σούταρε, αλλά ο Μαντί την απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή!

Νέα ευκαιρία για τους «Πειραιώτες» χάθηκε με τον Φορτούνη στο 45'. Με απευθείας κτύπημα φάουλ, υποχρέωσε τον γκολκίπερ της Μπέτις να πέσει στην αριστερή γωνία της εστίας του και να απομακρύνει με γροθιές τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις, η Μέτις έχασε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με σουτ του Λεόν μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση που έφυγε άουτ.

Έψαξε την ισοφάριση αλλά δεν ήρθε

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Μαρτίνς άρχισαν να έχουν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε στο 58’ να περάσει τον Γκερέρο στη θέση του Μπουχαλάκη, φέρνοντας τον Φορτούνη σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Ισπανό φορ και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος χάθηκε από την Μπέτις στο 59' με επικίνδυνο σουτ του Σανάμπρια. Ο Σα απογειώθηκε, βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια η Μπέτις προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φθάσει σε δεύτερο γκολ. Αλλά οι «Πειραιώτες» που πλέον είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, επέστρεφαν γρήγορα και καθάριζαν τις φάσεις. Παράλληλα, έφθαναν με δυσκολία προς τη μεγάλη περιοχή του Ρόμπλες.

Ο Μαρτίνς έριξε και τον Βρουσάι στο ματς στη θέση του Ναουέλ στο 72’ σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν ρήγματα από τα άκρα. Δύο λεπτά ο Τέγιο μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Σισέ και τον έκοψε. Στο 82’ ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, περνώντας τον Νάτχο αντί του Γκιγιέρμε.

Οι «Πειραιώτες» τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά. Στο 88’ είχαν φάση διαρκείας για να ισοφαρίσουν. Πίεσαν, αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσεουν στην ισοφάριση στις προσπάθειες των Σισέ, Γκερέρο και Βούκοβιτς.

Στο 90' η Μπέτις χάνει διπλή ευκαιρία με (τον κορυφαίο των «ερυθρόλευκων») Σα να απομακρύνει, με δύο σπουδαίες επεμβάσεις, ισάριθμα σουτ των γηπεδούχων. Μεγάλη ευκαιρία σπαταλήθηκε από τον Ολυμπιακό στο 92' που ήταν και η τελευταία του ματς. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Σισέ σηκώθηκε μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Ρώσος Καράσεφ. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σισέ (18’), Ναουέλ (24’), Μπουχαλάκη (25’), Μπαρτρά (29’), Μαντί (73’), Ελαμπντελαουί (83’), Κανάλες (86’).

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες - Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά (74’ Χάβι Γκαρθία) - Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες, Τέγιο (83’ Μπαραγάν) – Λεόν (63’ Ινούι), Σανάμπρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα –Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε (82’ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Γκερέρο) – Ναουέλ (72’ Βρουσάι), Ποντένσε, Φορτούνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα