Ο Κόμπι δεν κοιμόταν ποτέ, δουλεύαμε 18 ώρες την ημέρα

Ο αείμνηστος Κόμπι Μπραιαντ, τον είχε αποκαλέσει «Jack Bauer» από τον πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς του FOX, 24 ώρες. Ο Κοουτς Μαικ Προκόπιο, τα «μάτια και τα αυτιά» του Κόμπι, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα των καναλιών NOVASPORTS και τη Δώρα Παντέλη, για τη συνεργασία του με Κόμπι και τους Λέικερς, για τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς αλλά και για τον Ρικ

Πιτίνο.

Ο Κόμπι δεν κοιμόταν ποτέ!

Όσον αφορά το πως είναι να δουλεύεις με τον Κόμπι, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Κάποιος με τα δικά του αθλητικά χαρίσματα εμφανίζεται μια φορά στα 1000 χρόνια, η δουλειά που είχε βάλει όλα τα χρόνια που ήταν στο NBA, ο τρόπος που σκεφτόταν σαν να ήταν ο 13ος παίκτης σε μια ομάδα, και όχι ο πρώτος έκανε τη διαφορά. Αυτό που εννοώ, είναι ότι ήταν ο πρώτος που ερχόταν στο γήπεδο και ο τελευταίος που έφευγε από αυτό. Ήθελε πάντα να γνωρίζει το τι έπρεπε να κάνει για να πετύχει. Μελετούσε τους αντιπάλους του, ήταν πάρα πολύ σκληρός με τον εαυτό του, ήταν όμως και πολύ δεκτικός στο να τον κοουτσάρεις. Η επιθυμία του να ανταγωνίζεται, ήταν το κάτι άλλο, εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο ποτέ!»

Για τους τελικούς απέναντι στους Σέλτικς το 2010:

«Ήμουν πάρα πολύ κοντά του και δουλεύαμε σχεδόν 18 ώρες την μέρα.

Όταν ήμασταν στη Βοστώνη, δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό, εμένα μαζί με το Τίμ Γκρόβερ, τον μέντορα μου, που δούλευα γι’αυτόν τότε και δούλευε κι αυτός για τον Κόμπι για τη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης. Μέναμε πολύ κοντά του και πηγαίναμε στο δωμάτιο του τέσσερις με πέντε φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Να δούμε βίντεο, να μαζέψω πληροφορίες, να ξαναπάω πίσω στο δωμάτιο μου, να μαζέψω κι άλλες πληροφορίες, μετά να φέρω τον υπολογιστή μου πίσω στο δωματίου του και επέστρεφα πίσω γύρω στις τέσσερις ή πέντε το πρωί. Δεν κοιμόταν ποτέ.»

Δεν υπάρχει ταβάνι για Γιάννη και Λουκά

Ο πολύπειρος Κοουτς μας μίλησε φυσικά και για την εξέλιξη των δυο «διαμαντιών» του NBA, τους Γιάννη Αντετοκούμπο και Λούκα Ντόντσιτς.

Για τον Γιάννη Αντετοκονμπο : «Ο Γιάννης είναι τόσο προικισμένος αθλητικά και αυτό που δίνει στο παιχνίδι είναι το ότι παίζει πάντα πολύ δυνατά και σέβεται τη διαδικασία του να γίνεσαι καλύτερος.

Μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος από τον εαυτό του.

Έχει κάποια ελλείμματα όσον αφορά το σουτ, αλλά δε φοβάται να σουτάρει που είναι πολύ σημαντικό. Βλέπεις τον Μπεν Σίμονς και τα προβλήματα που είχε στη Φιλαδέλφεια που δεν ήθελε να σουτάρει γιατί δεν είχε καλό σουτ, μπορούσες να δεις τον φόβο στα μάτια του. Δε βλέπεις τον φόβο στα μάτια του Γιάννη ακόμα και όταν δυσκολεύεται από τις βολές. Τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στα παιχνίδια που έχει το momentum με το μέρος του, αλλά όσον αφορά την εργατικότητα του, την επιμονή που δείχνει μέσα στο παρκέ ώστε να επηρεάσει το παιχνίδι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Και είναι τόσο καλό παιδί, τόσο καλός οικογενειάρχης.»

Για τον Λουκά Ντόντσιτς:

Ο Λούκα είναι ένα διαφορετικό είδος παίκτη, δεν έχει την αθλητικότητα και το σώμα του Γιάννη, αλλά η επεξεργασία της σκέψης του μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί, ίσως ο Ρόντο ή ο Λεμπρόν Τζέιμς μπορούν να σκεφτούν και να επεξεργαστούν σαν τον Λούκα.

Ήμουν μαζί του μόνο για ένα χρόνο αλλά μπορείς να διακρίνεις την ανταγωνιστικότητα που έχει, το υψηλό επίπεδο τεχνικής που έχει. Αλλά η ικανότητα είναι ανταγωνιστικός και το πως σκέφτεται το παιχνίδι και η ικανότητα του να πασάρει είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Το να μπορεί να μπει σε καταστάσεις που θα βάλεις τέσσερις παίκτες από οποιοδήποτε επίπεδο να παίξουν μαζί του, μπορεί να είναι το χαμηλότερο επίπεδο, και θα βρει τον τρόπο να κερδίσει το παιχνίδι αυτό είναι κάτι που ο Γιάννης δεν το έχει ακόμα, να μπορεί δηλαδή να επεξεργαστεί και να μπορεί να σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο Λούκα.

Αλλά ο Λούκα μπορεί να μπει στο παιχνίδι και αντιλαμβάνεται την ικανότητα του να σκοράρει, να πασάρει, το μέγεθος του, τη δύναμη του και την ανταγωνιστικότητα του και αυτό είναι ασυναγώνιστο.

Είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών!

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Πολύ νωρίς στην καριέρα μου ήταν ο προπονητής στους Boston Celtics και ο άνθρωπος που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία, ήταν ο επικεφαλής του σκάουτινγκ στην ομάδα του Πιτίνο.

Είχα την ευκαιρία να δω τις προπονήσεις πριν τα Draft που έκανε, ήταν ένας πάρα πολύ ενθουσιώδης προπονητής, ήταν 45 χρονών τότε και μπορούσες να πεις από τότε γιατί εγώ τον ακολούθησα και κατά διάρκεια της καριέρας του, ότι είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών.

Ο λόγος που είναι τόσο καλός είναι γιατί μπορεί να πάρει κακές ομάδες ή μέτριες ομάδες, και να τις κάνει καλύτερες.»

Keywords
Τυχαία Θέματα