«Ο Κλέψας του Κλέψαντος» με Κλαούντια Καρντινάλε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Το 1958 ο Μάριο Μονιτσέλι, σκηνοθετεί τους Τοτό, Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ροζάνι Ρόρι, Κλαούντια Καρντινάλε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, στην ταινία «Ο Κλέψας του Κλέψαντος». Πρόκειται για μία από τις πιο κλασικές κωμωδίες της ιταλικής κινηματογραφικής σχολής, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ήταν Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο για

το κοινό, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Αφιερώματος, «Σιωπές και Όνειρα / Εικόνες μετά τον Πόλεμο», δίνοντας μας την ευκαιρία να το απολαύσουμε και πάλι επί της μεγάλης οθόνης.

Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που περιφέρεται στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μια κατσαρόλα με μακαρονάδα.

Ο «Κλέψας του Κλέψαντος» τ​​ου Μάριο Μονιτσέλι, αποτελεί μία χαρακτηριστική γλυκόπικρη κωμωδία της μεγάλης ιταλικής κινηματογραφικής σχολής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μείγμα Commedia dellΆrte και νεορεαλισμού, που «γέννησε» μια ολόκληρη σειρά ταινιών, οι οποίες «γέμισαν» τις αίθουσες όλης της Ευρώπης με δεκάδες παραγωγές για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η ταινία του Μονιτσέλι - η οποία τον επόμενο χρόνο (1959) έφερε μία συνέχεια με τον ίδιο να μη συμμετέχει στην παραγωγή - ήταν Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν καθώς και τα Βραβεία Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου και Παραγωγού από την Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής, σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους: Τοτό, Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ροζάνι Ρόρι, Κλαούντια Καρντινάλε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα