Ο Κινέζος Big Brother έρχεται στο Βελιγράδι

Το κινεζικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου έφτασε στη Σερβία και επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της Δύσης για τον ρόλο της κινεζικής Huawei, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιακού υλικού στον κόσμο.

Την ίδια ώρα διεθνής συναγερμός έχει σημάνει κατά του κινεζικού κολοσσού, καθώς η Huawei έχει εμπνεύσει υποψίες σε κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και εταιρείες. Ολο και περισσότερες χώρες εκφράζουν φόβους πως η Huawei

αποτελεί το «μάτι» του Πεκίνου στον δυτικό κόσμο και το όχημα με το οποίο η Κίνα κατασκοπεύει επιχειρήσεις και κράτη για να κλέψει τεχνογνωσία ή στρατηγικής σημασίας μυστικά, με απώτερο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία της.

Διαβάστε επίσης

Το πείραμα του Βελιγραδίου

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Foreign Policy, το 2014, ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πρωτεύουσα της Σερβίας, στο Βελιγράδι. Ο δράστης τελικά δραπέτευσε, παρόλο που η αστυνομία είχε εντοπίσει τα ίχνη του. Μετά από ένα μήνα, η σερβική αστυνομία διαπίστωσε ότι ο ύποπτος είχε καταφύγει σε μια πόλη στην Κίνα και παρείχαν στις κινεζικές αρχές φωτογραφίες του, προκειμένου να τον εντοπίσουν. Μέσα σε τρεις ημέρες, η κινεζική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γεγονός που εντυπωσίασε τους Σέρβους αξιωματούχους, οι οποίοι εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν αναλογικό εξοπλισμό επιτήρησης και εγκαταστάσεις με περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες, σε αντίθεση με τους κινέζους ομολόγους τους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα