Ο καθρέφτης των επικριτών

Στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει η λέξη προδοσία και είναι τουλάχιστον αστείο έστω και να αναπαράγεται η άποψη ανθρώπων που τα προσωπικά τους κόμπλεξ δημιουργούν αρνητικό κλίμα για επαγγελματικές αποφάσεις άλλων ανθρώπων.

Αθλητές που υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια είναι υποχρεωμένοι να τα τηρήσουν, όπως άλλωστε και οι σύλλογοι. Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει κάτι διαφορετικό δέχεται τις όποιες -νομικές- συνέπειες προκύπτουν. Επ ουδενί όμως δε μπορεί άνθρωπος να χαρακτηρίζει προδότη όποιον αθλητή έχει δικαίωμα να επιλέξει ένα άλλο περιβάλλον εργασίας.

Όπως

ο κάθε εργοδότης έχει δικαίωμα να κρίνει αν ο υπάλληλος τον ικανοποιεί και αναλόγως να πράξει για το αν θα τον κρατήσει ή θα τον αποζημιώσει για να αποχωρήσει, έτσι και κάθε αργαζόμενος, εν προκειμένω αθλητής, έχει δικαίωμα να μείνει αν τον θέλουν ή να φύγει αν εκείνος επιθυμεί κάτι διαφορετικό στη ζωή, την καθημερινότητα και τελικά στην καριέρα του.

Για τους περισσότερους από εμάς είναι επιλογές που μπορεί να αλλάξουν σε βάθος αρκετών χρόνων, όμως για τους επαγγελματίες αθλητές είναι αποφάσεις που παίρνουν συνήθως σε βάθος δεκαετίας, όσο διαρκεί και η αγωνιστικής τους ακμή.

Το αποτέλεσμα κάθε επιλογής, είτε εργαζόμενου (αθλητή ή όχι) είτε εργοδότη (ομάδας ή εταιρίας) είναι ορατό άλλες φορές άμεσα κάποιες σε βάθος χρόνου. Αν όλοι μας κάναμε πάντα τις ιδανικές επιλογές δε θα κουνιόταν άνθρωπος στις εταιρίες, δε θα στεναχωριόταν ομάδα για παίκτη που έχασε, ούτε και αθλητής για την κακή επιλογή μιας μεταγραφής.

Ούτως ή άλλως κάθε επιλογή έχει βασικά αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα. Στις οικογένειες των εργαζόμενων και των αθλητών. Στους στόχους των ομάδων και των εταιριών. Υπάρχουν τομείς της ζωής, όπως ο επαγγελματικός αθλητισμός, που δίνουν στους πρωταγωνιστές την ευκαιρία να αλλάξουν αρκετά συχνά δουλειά. Να αποκομίσουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και μεγαλύτερη αναγνώριση.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι πεδίο ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Ουδείς μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη μετριότητα. Άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτοί που έχουν ποιότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δικαιώνονται. Εν αντιθέσει με την καθημερινότητα της επιβίωσης στους περισσότερους από τους άλλους τομείς. Όταν οι μέτριοι εξυπηρετούνται, οι καλοί περιορίζονται, οι κακοί επιπλέουν και πάει λέγοντας.

Ο μικρόκοσμος του καθενός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του επαγγελματία αθλητή, ηθοποιού, γιατρού. Ανθρώπων που η έκθεσή τους είναι τόσο ξεκάθαρη που αποτρέπει τρικλοποδιές και μείωση. Κι αν αυτά υπάρξουν θα είναι εξαίρεση, που η επόμενη δουλειά θα εκθέσει. Η προσωπική επιλογή των ανθρώπων για το μέλλον και την καθημερινότητά τους είναι δικαίωμα που κανείς δε μπορεί να σχολιάζει και να μειώνει. Σε περίπτωση που παρασύρεται από την παρανοϊκή πραγματικότητα των social media καλό θα είναι πριν κρίνει να ρίχνει μια ματιά στον καθρέφτη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα