Ο Ιμόμπιλε και η σπουδαία Νάπολι

Από τα 28 γκολ στην σεζόν-επένδυση για την καριέρα του όταν ήταν 22 με τη φανέλα της Πεσκάρα στην Serie B, στην Τορίνο και το μετεγγραφικό "άλμα" που δεν βγήκε σε καλό. Η επιστροφή στα πάτρια απλά αποτέλεσε συνέχεια όσων ξεκίνησε στην καριέρα του ο εντυπωσιακός Τσίρο Ιμόμπιλε.

Το διαβατήριο στα μεγάλα σαλόνια είχε προορισμό την Τορίνο. Τα 22 τέρματα που σημείωσε με τη φανέλα της τη σεζόν 2013-2014 προσέλκυσαν τη Ντόρτμουντ. Μαζί της πέτυχε μόνο τρία τέρματα σε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και η επιστροφή στην
Ιταλία τον βοήθησε όχι μόνο να ξαναβρεί τον χαμένο του ρυθμό στο σκοράρισμα αλλά και να τον βελτιώσει ενώ παράλληλα βελτιώθηκε σε όλα σχεδόν τα κομμάτια του παιχνιδιού του.

Ο Ιμόμπιλε διαθέτει το... ρεπερτόριο για να απειλήσει με όποιον τρόπο σκεφτεί. Είναι καλός με τη μπάλα κάτω αλλά και εκτελώντας με το κεφάλι. Έχει την τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα να παίζει εξαιρετικά μακριά από την περιοχή. Διαθέτει παράλληλα το ένστικτο του φορ περιοχής, με τοποθετήσεις που του δίνουν την ευχέρεια να τελειώνει εύκολα φάσεις.

Άλλωστε μόνο έτσι μπορείς να φτάνεις σε χρονιές όπως η περυσινή όταν δεν παίζεις στη Ρεάλ η την Μπαρσελόνα... Πέτυχε 29 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ. Αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας και όχι μόνο τον πρώτο σκόρερ της. Η Λάτσιο έχει στηρίξει επάνω του πολλά για να πετύχει και φέτος τους στόχους της. και φαίνεται πως ο ίδιο είναι έτοιμος να τα πετύχει.

Έτοιμη πάντως, δε φάνηκε η Λάτσιο που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Νάπολι και γνώρισε την πρώτη ήττα της στη σεζόν από μια καλύτερη ομάδα. Ο Αντσελότι έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο. Παίκτες με ποιότητα που έχουν δουλέψει μαζί και έχουν χημεία.

Παράλληλα και παίκτες με προσωπικότητα όπως Χάμσικ και Ινσίνιε. Η τριάδα Χάμσικ-Άλαν και Ζιελίνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής και το 4-3-3 του Αντσελότι έχει και ελέγχει τα πάντα... Ταχύτητα, εμπειρία, ομαδικότητα, συγκέντρωση, χημεία, ανασταλτική και δημιουργική ικανότητα. Αυτοί ήταν που έγειραν στο Ολίμπικο την πλάστιγγα υπέρ της Νάπολι και αυτοί θα είναι όπως όλα δείχνουν που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά από την οποία θα ξεκινήσουν να δίνουν το κάτι παραπάνω Καγεχον, Ινσίνις και Μίλικ στη γραμμή κρούσης.

Μπορεί να ήθελε περισσότερη ποιότητα στην άμυνα ο Αντσελότι. Αλλά δε γίνεται να τα έχει όλα... Σίγουρα πάντως μπορεί να ελπίζει για να έχει έναν τίτλο στο τέλος της σεζόν, αφού τον... έταξε στους οπαδούς της ομάδας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα