Ο Panathinaikos της Βραζιλίας!

Το novasports.gr έψαξε και βρήκε τον ιδρυτή και πρόεδρο του ...βραζιλιάνικου Παναθηναϊκού! Διαβάστε τι δήλωσε ο Μάνιο Σόουζα για την ομάδα που εκπροσωπεί το Τριφύλλι στην πατρίδα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, την αγάπη και το σεβασμό των Βραζιλιάνων για τους Πράσινους και την ευθύνη που αισθάνονται απέναντι στη μεγάλη ιστορία του συλλόγου.

Το όνειρο για την παρακολούθηση ενός αγώνα του ...original
Παναθηναϊκού και το συγκινητικό μήνυμα που στέλνει ο Μάνιο Σόουζα στους φίλους του Τριφυλλιού, οι οποίοι αγκάλιασαν την ομάδα του, μετά το άρθρο του novasports.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάνιο Σόουζα στο novasports.gr:

Για το προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ομάδας με το όνομα "Παναθηναϊκός":

"Η ομάδα μας δημιουργήθηκε το 2007 και η πρώτη φορά που άκουσα το όνομα Παναθηναϊκός ήταν σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα το 2005. Το όνομα ακουγόταν καλά, ήταν ένα πανέμορφο όνομα και δύσκολο να προφέρεις στη Βραζιλία. Μας άρεσε αυτή η ιδέα, ενώ στη συνέχεια διαβάσαμε και μάθαμε την ιστορία του συλλόγου. Επίσης η ομάδα βρίσκεται σε μια πόλη, την Αθήνα, η οποία είναι σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομα του συλλόγου δείχνει ότι είναι μια ομάδα που τιμά τον τόπο της και είναι περήφανη για το έθνος και την πατρίδα.

Όταν δημιουργήσαμε την ομάδα, ήμουν 18 χρόνων. Είμαι Βραζιλιάνος χωρίς να έχω κάποια σχέση με την Ελλάδα. Στο λογαριασμό που έχουμε στο instagram, έχουμε αρκετούς followers από την Ελλάδα και τους αρέσει να σχολιάζουν και να μας κάνουν και κριτική, όταν κάνουμε κάτι που ξεφεύγει από τα στάνταρ του Παναθηναϊκού. Όπως έγινε πρόσφατα, όταν επιλέξαμε μια εμφάνιση σε χρώμα ματζέντα προς τιμήν των γυναικών και αυτό δεν άρεσε καθόλου στους Έλληνες οπαδούς".

Για την ποδοσφαιρική διαδρομή του Παναθηναϊκού Σάο Χοσέ ντα Λάπα:

"Είμαστε μια ερασιτεχνική ομάδα, η οποία εδρεύει στην πόλη Σάο Ζοσέ ντα Λάπα, η οποία βρίσκεται 10 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα Μπέλο Οριζόντε. Παίζουμε στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία είχαμε τερματίσει στη δεύτερη θέση το 2013 και στην τέταρτη θέση το 2011. Το 2016 φτάσαμε στον τελικό του Espadas Cup, ένα τουρνουά με εκπροσωπους από πολλές πόλεις της πολιτείας του Μινάς Ζεράις.

Έχουμε οπαδούς, οι οποίοι αποκαλούνται Fanathinaikos, το οποίο σημαίνει φανατικοί με τον Παναθηναϊκό και εκπροσωπούμε τις οικογένειες μας και την πόλη μας. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε κατά μέσο όρο 300 φιλαθλους, ένας αρκετά καλός αριθμός για μια πόλη που έχει περίπου 10.000 κατοίκους".

Για την αντίδραση των Βραζιλιάνων όταν αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό:

"Μας λένε ότι είναι περίεργο όνομα. Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν; Επίσης το 90% δεν μπορεί να προφέρει σωστά το όνομα του Παναθηναϊκού. Επίσης μας ρωτούν γιατί επιλέξαμε το όνομα μιας ελληνικής ομάδας. Και τους απαντάμε ότι μπορούν να βρουν την απάντηση τους σε αυτό το όμορφο όνομα. Κάποιοι γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό, άλλοι όχι. Οι νέοι γνωρίζουν περισσότερα, καθώς ασχολούνται με τα social media και το internet, όμως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν ξέρουν πολλά για τον Παναθηναϊκό".

Για το αν έχουν έρθει σε επαφή με την ελληνική κοινότητα στη Βραζιλία και τον Παναθηναϊκό:

"Όχι, με την ελληνική κοινότητα δεν είχαμε κάποια επαφή. Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, προσπαθήσαμε να τους δείξουμε την ιστορία μας μέσω του ίντερνετ και κάποιων email, όμως δεν είχαμε κάποια επιτυχία. Επίσης είχαμε προσκαλέσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στη γιορτή που είχαμε κάνει το 2017 για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση".

Για το αν είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού:

"Φυσικά! Εγώ ακόμα περισσότερο. Μάλιστα έχω και τέσσερις επίσημες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στη συλλογή μου. Είχαμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα μέχρι να αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα. Από εκεί και πέρα, χάθηκε η προοπτική συμμετοχής στην Ευρώπη. Δυστυχώς. Παρακαλουθώ όσο μπορώ τα αποτελέσματα της ομάδας, καθώς δεν μπορούμε να δούμε αγώνες του Παναθηναϊκού στη Βραζιλία. Και αυτό γιατί δεν μεταδίδεται το ελληνικό πρωτάθλημα από κάποιο βραζιλιάνικο κανάλι. Όμως βλέπουμε πάντα τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας και τα στιγμιότυπα στο ίντερνετ.

Από την τωρινή ομάδα, ο Μακέντα είναι ο πιο γνωστός, γιατί έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο αγγλικό πρωτάθλημα. Όμως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τον Λέτο, τον Μπεργκ, τον Σισέ, τον Σαλπιγγίδη (ο καλύτερος Έλληνας παίκτης) και τον σπουδαιότερο όλων. Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Όμως από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Σισέ ήταν αυτός που κέντριζε πιο πολύ το ενδιαφέρον. Κυρίως για το στυλ παιχνιδιού του και το πάθος του".

Για το αν ονειρεύονται να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στην Ελλάδα και να παίξουν απέναντι στον ...αυθεντικό Παναθηναϊκό:

"Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο μας όνειρο. Ένα όνειρο ζωής. έχουμε ήδη παίξει στην Αρένα Ζακαρέ, στο θρυλικό γήπεδο που γίνεται το σπουδαιότερο ντέρμπι της Πολιτείας ανάμεσα στην Κρουζέιρο και την Ατλέτικο (κάτι σαν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός) και κερδίσαμε μια ομάδα παλαίμαχων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Αυτή η ημέρα ήταν πραγματικά ξεχωριστή. Γεμάτη συναισθήματα. Κλαίγαμε από χαρά.

Ήδη κάνουμε προπονήσεις στο γιο ενός παίκτη μας, ο οποίος είναι τεσσάρων χρόνων. Έχει σπουδαίο ταλέντο και μπορεί μια μέρα να γίνει επαγγελματίας. Ποιος ξέρει; Ίσως κάποτε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα! Το δικό μου όνειρο είναι μια μέρα να μπορέσω να παρακολουθήσω έναν αγώνα του Παναθηναϊκού στην Αθήνα".

Για το αν αισθάνονται πως εκπροσωπούν το σήμα και την ιστορία του Παναθηναϊκού στη Βραζιλία:

"Φυσικά. Εκπροσωπούμε το όνομα του Παναθηναϊκού και στις τέσσερις γωνιές της χώρας. Όπου και αν αγωνιζόμαστε, ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε και τον Παναθηναϊκό. Αν και δεν έχουμε οικονομικούς πόρους, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το όνομα του Παναθηναϊκού και αντιμετωπίζουμε αυτόν τον ποδοσφαιρικό "γίγαντα" με σεβασμό".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους Έλληνες οπαδούς του Παναθηναϊκού:

"Αδέρφια, εκ μέρους των οπαδών του Παναθηναϊκού εδώ στη Βραζιλία, θα ήθελα να σας ζητήσω να συνεχίσετε να στηρίζετε την ομάδα και να τραγουδάτε γι' αυτό τον μεγάλο σύλλογο όπου και αν βρίσκεστε. Άλλωστε η μεγαλύτερη δύναμη του συλλόγου είναι οι οπαδοί του. Είστε ο θησαυρός της ομάδας, γιατί αγαπάτε αυτόν τον σύλλογο στις νίκες και στις ήττες.

Στα κρύα και στις ζέστες. Στη φτώχεια και στα πλούτη. Αγαπάμε την ομάδα στις καλές και τις κακές στιγμές. Σας στέλνουμε την αγάπη μας από τη Βραζιλία και με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζουμε πως σύντομα θα κατακτήσουμε ξανά τίτλους. Μακάρι αυτή η φανέλα να λάμψει ξανά, όπως τις μέρες που αγωνιζόταν στο σύλλογο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα".
Keywords
Τυχαία Θέματα