Ο Ιμπόρα έρχεται για να γίνει η ραχοκοκαλιά του Ολυμπιακού! (videos)

Η πρώτη μεταγραφή της καλοκαιρινής περιόδου για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν, αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/07) απ’ το Τιρόλο της Αυστρίας για να μεταβεί στην Ισπανία και να ολοκληρώσει και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του 35χρονου Ισπανού μέσου. Η παρουσία τουλάχιστον ενός νέου προσώπου στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

ήταν άμεσος στόχος για τον Κορδόν, ο οποίος κινήθηκε μαζί με το επιτελείο του, με απόλυτη μυστικότητα για να κλείσει τον Ιμπόρα.

Το σκεπτικό της μεταγραφής

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν είχε προαναγγείλει τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του με ορισμένους έμπειρους παίκτες και περισσότερους νέους για να δυναμώσουν το ήδη υπάρχον ρόστερ. Η αποχώρηση του Γιάν Εμβιλά απ’ τον Ολυμπιακό, άνοιξε το δρόμο για την απόκτηση παίκτη στη συγκριμένη θέση, η οποία είναι ιδιαιτέρως νευραλγική για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί κάθε ομάδα στο σύνολο της. Βέβαια οι διαπραγματεύσεις με τον Εμβιλά ήταν άκαρπες εδώ και καιρό, οπότε ο Κορδόν είχε ήδη διαμορφώσει σχετική λίστα, απ΄την οποία κατέληξε στον Ιμπόρα. Ο συγκεκριμένος παίκτης διαθέτει σημαντικά στοιχεία που προκρίονουν το βιογραφικό του σε σχέση με όσα ζητάει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες δεν έχουν χρόνο για έναν αμυντικό μέσο, ο οποίος θα ψάχνεται στο γήπεδο ή που θα χρειαζεται αγωνιστικά λεπτά για να προσαρμοστεί. Ο Ιμπόρα έχει δοκιμαστεί σε διάφορα ποδοσφαρικά περιβάλλοντα και έχει προσαρμοστεί με επιτυχία. Η παρουσία τόσων ισπανόφωνων πλέον στο ρόστερ, είναι ένα στοιχείο που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Το σημαντικό παλμαρέ του με τέσσερις κατακτήσεις Europa League, τον καθιστούν μια μονάδα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση “νικητή” του Ολυμπιακού.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα ετοιμάζει βαλίτσες για Αυστρία! EPA/Adam WarzawaΓεννήθηκε έτοιμος!

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιμπόρα είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί ν’ αγωνιστεί… coast to coast. Δανειζόμαστε τον μπασκετικό όρο, καθώς το ποδοσφαιρικό box 2 box, δεν χωράει τα προσόντα του Ιμπόρα. Συγκεκριμένα ο Βαλενθιάνος μέσος έχει αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος, κενρτικός χαφ, επιτελικός χαφ, δεύτερος επιθετικός και σέντερ φορ στην καριέρα του σε Σεβίλλη, Λέστερ, Λεβάντε και Βιγιαρεάλ! Έχει καλύψει λοιπόν με συμμετοχές μια νοητή γραμμή απ’ το ένα τέρμα στο άλλο! Η κύρια θέση του στον αγωνιστικό χώρο είναι εκείνη του αμυντικού χαφ, ο οποίος παίρνει την πρώτη πάσα απ’ τους στόπερ και κατευθύνει τη δημιουργία, ενώ ανασταλτικά είναι ο εγκέφαλος που προσπαθεί να προλάβει τις επικίνδυνες καταστάσεις με τις τοποθετήσεις και τις ενέργειες του. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του γηπέδου, καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και παρά την προχωρημένη ηλικία του, το heat map της περασμένης σεζον είναι εντυπωσιακό και προδίδει ικανοποιητική φυσική κατάσταση!

Δίνει βοήθειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου!Η ρουλέτα στον Ινιέστα και η ποδιά στον Κριστιάνο!

Ο Ιμπόρα είναι ένας γιγαντόσωμος χαφ ύψους 190 εκατοστών, ο οποίος είναι προικισμένος με σπάνια για το ύψος του τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δείξει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, αλλά και με βάση όσα είπε στην παρουσιάση του απ’ τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πως θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που να διακρίνεται για την επιθετικότητα και τη συνεχή πίεση με και χωρίς την μπάλα. Όσα δουλεύει τις τελευταίες ημέρες στην Αυστρία, κινούνται γύρω απ’ την καλή κυκλοφορία και την προστασία της μπάλας. Κάπου εδώ κουμπώνει το πρφίλ του Ιμπόρα, ο οποίος είναι ένας παίκτης που κινείται κοντά σε ποσοστά της τάξης του 90% σε ό,τι αφορά την ευστοχία στις μεταβιβάσεις. Παράλληλα κάνει ελάχιστα λάθη σε κάθε παιχνίδι, ενώ έχει τη δυνατότητα με την πληθωρικότητα του να κλείνει τους χώρους χωρίς να κάνει πολλά φάουλ, αποφεύγοντας έτσι και τις πειθαρχικές κυρώσεις απ’ τους διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 656 ματς στην καριέρα του, έχει αποβληθεί μόλις δέκα φορές. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μερικά στοιχεία απ’ την τεχνική του κατάρτιση και φυσικά τη ρουλέτα στον Ινιέστα και την ποδιά στον Κριστιάνο, που αποτελούν προσωπικά σουβενίρ για τον Ιμπόρα!

Θα βοηθήσει και στο σκοράρισμα

Ο Ιμπόρα εκμεταλλεύται το ψηλό κορμί του και όχι μόνο στην αντίπαλη περιοχή. Είναι παίκτης ο οποίος συνήθως βρίσκεται σε επίκαιρες θέσεις για σκοράρισμα, ακολουθώντας τις φάσεις και έχοντας την ικανότητα να μυρίζεται το γκολ. Συνολικά στην καριέρα του έχει πετύχει 57 γκολ και έχει μοιράσει 24 ασίστ. Μπορεί τα περισσότερα παιχνίδια να τα έχει παίξει με τη φανέλα της Λεβάντε (230), ωστόσο τα περισσότερα γκολ τα χώρεσε στις 173 συμμετοχές με τη Σεβίλλη, σκοράροντας 30 φορές!

Keywords
Τυχαία Θέματα