Ο ...γρίφος των εκτός έδρας αγώνων

Πλησιάζει το φινάλε του πρώτου γύρου και ο Παναθηναϊκός ακόμα αγνοεί την νίκη μακριά από την έδρα του στο πρωτάθλημα. Πέντε εκτός έδρας παιχνίδια έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Πράσινοι (όλα στην επαρχία) και ο απολογισμός προκαλεί προβληματισμό. Μόλις δύο βαθμούς έχει μαζέψει το Τριφύλλι ( στα Χανιά και στη Λαμία), ενώ έχει ηττηθεί στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο και στην
Τρίπολη.

Μάλιστα στα περισσότερα παιχνίδια η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική και η παρουσία των Πράσινων ήταν κατώτερη του μίνιμουμ των προσδοκιών που έχουν οι φίλαθλοι για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η "καραμέλα" των διοικητικών προβλημάτων, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τις εκτός έδρας εμφανίσεις του Τριφυλλιού. Στο παιχνίδια με τον Πλατανιά και τον ΑΟΚ δεν είχε ανακοινωθεί η απόφαση αναχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου και στο μοναδικό ματς που οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν εμφανώς επηρεασμένοι από τις εξελίξεις στο διοικητικό μέτωπο ήταν απέναντι στον Παναιτωλικό.

Παράλληλα στη Λαμία, στην Κέρκυρα και στην Τρίπολη, υπήρξε μαζική στήριξη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναμέτρηση με τον Αστέρα ήρθε μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και με το δείκτη ψυχολογίας στα ...ύψη. Επομένως διαγράφεται από τη λίστα και η δικαιολογία περί απουσίας φιλάθλων και απομένουν δύο ακόμα προβλήματα. Το ψυχολογικό και το αγωνιστικό.

Στα εκτός έδρας ματς λείπει η αυτοπεποίθηση, η "δίψα" και το πάθος από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα το Τριφύλλι, οι εκκινήσεις είναι ...αργές και οι Πράσινοι καθυστερούν να μπουν στο ρυθμό του αγώνα, ενώ τα λάθη και τα "κενά διαστήματα" κυριαρχούν στο παιχνίδι.

Δεν νομίζω ότι είναι "φόβος", γιατί μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα και πολλούς έμπειρους παίκτες, αλλά πιθανότατα κακή νοοτροπία ή υπεροπτική προσέγγιση στα παιχνίδια από την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Πάντως ο αγωνιστικός γρίφος παραμένει αναπάντητος και οι μοναδικοί που μπορούν να βρουν λύση και να διορθώσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του.
Keywords
Τυχαία Θέματα