Ο Γουίλεμ Νταφόε ενσαρκώνει τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ και περνά «Στην Πύλη της Αιωνιότητας»

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ - υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα» - μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε μια αριστουργηματική βιογραφία για τον ρόλο του δημιουργού και τη ζωγραφική τέχνη, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Γουίλεμ Νταφόε.

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

στην Αρλ της Γαλλίας, μια περίοδος που θεωρείται ως η πιο γόνιμη καλλιτεχνικά αφού εκεί, μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως, ο μεγάλος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά αριστουργήματά του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων.

«Γνωρίζω τον Τζούλιαν χρόνια και όταν έμαθα ότι θα έκανε μια ταινία για τον Βαν Γκογκ ήθελα τον ρόλο. Διάβασα πολλά για τον ίδιο και συνειδητοποίησα ότι, ενώ όλοι νομίζουμε ότι τον ξέρουμε, στην ουσία δεν γνωρίζουμε τίποτα. Με γοήτευσε φοβερά. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα ήταν να μάθω να ζωγραφίζω. Ξεκινήσαμε με τα απλά, τα υλικά και τον τρόπο που έπρεπε να κρατάω τα πινέλα. Σιγά σιγά ο Τζούλιαν μου ζήτησε να ζωγραφίσω μόνος μου. Δεν λέω ότι έγινα ζωγράφος αλλά ένιωσα ελεύθερος μέσα από αυτή τη διαδικασία.» - Γουίλεμ Νταφόε

Στην Πύλη της Αιωνιότητας / At Eternity's Gate
Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ
Σενάριο: Τζούλιαν Σνάμπελ, Ζαν Κλοντ Καριέρ, Λουίζ Κούγκελμπεργκ
Παραγωγή: Τζον Κίλικ
Ηθοποιοί: Γουίλεμ Νταφόε, Όσκαρ Άιζακ, Ρούπερτ Φρεντ, Μαντς Μίκελσεν, Εμανουέλ Σενιέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Νιλς Άρεστρουπ
Φωτογραφία: Μπενουά Ντελόμ
Μοντάζ: Λουίζ Κούγκελμπεργκ, Τζούλιαν Σνάμπελ
Διεύθυνση Παραγωγής: Στεφάν Κρεσέντ
Μουσική: Τατιάνα Λισόφσκαγια
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 111 λεπτά


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα