Ο... γκρινιάρης Ζάχοβιτς!

Την σεζόν 99/00 ο Σωκράτης Κόκκαλης τίναξε την μπάνκα στον αέρα και έφερε στον Ολυμπιακό Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς. Ο Σλοβένος πρωταγωνίστησε στο ντέρμπι εκείνης της σεζόν... αρνητικά!

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς δεν είχε κρύψει ποτέ ότι προτιμούσε να πάει στην Βαλένθια, του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από το να έρθει στην Ελλάδα
το καλοκαίρι του 1999. Όσο οι ερυθρόλευκοι αγωνίζοντας στο Champions League, παρέα με τον Ζιοβάνι έκαναν όργια όμως όταν ήρθε ο αποκλεισμός ακολούθησαν και τα νεύρα! Έγινε αλλαγή από τον Μπάγεβιτς στο 64ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πέταξε την φανέλα, πήγε αμέσως στα αποδυτήρια και την επόμενη ημέρα αναχώρησε για την Σλοβενία απαιτώντας μεταγραφή. Αποτέλεσμα όλων αυτών η απόλυση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Ζάχοβιτς επέστρεψε ενώ τον Ολυμπιακό ανέλαβε ο Αλμπέρτο Μπιγκόν! Τέσσερις μήνες μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήρθε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη για τον τίτλο! Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ανατολάκη στο 9ο λεπτό! Ο Παναθηναϊκός απαντάει άμεσα με τον Γκαλέτο στο 16ο λεπτό!

Στο... καταραμένο 64ο λεπτό σαν άλλος Μπάγεβιτς... ο Μπιγκόν αποφάσισε να αποσύρει τον Ζάχοβιτς από το γήπεδο για να ρίξει στην μάχη τον Αλεξανδρή! Από την στιγμή που είδε το νούμερό του ο Ζάχοβιτς μέχρι να φτάσει - με το ζόρι και με τον Τάσο Μητρόπουλο να τον τραβάει - στον πάγκο έλουσε με όσα κοσμητικά επίθετα ήξερε τον Ιταλό τεχνικό και αυτομάτως έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπι.

Για την ιστορία ο αντικαταστάτης του ο Αλέκος Αλεξανδρής πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λυμπερόπουλος είχε κάνει το 2-1 στο 80ο λεπτό και στην επόμενη φάση ο επιθετικός των ερυθρόλευκων σημείωσε το τελικό 2-2 ένα γκολ που θα έκανε και την διαφορά στο πρωτάθλημα, δίνοντας τον τίτλο στον Ολυμπιακό!
Keywords
Τυχαία Θέματα