Ο Γιάννης της…διπλανής πόρτας, η βόλτα στο πάρκο Φλοίσβου και η «βροχή» των selfie

Aπόγευμα Σαββάτου. Στην περιοχή του πάρκου Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο και στην μία εκ των δυο μεγάλης έκτασης παιδική χαρά που δεσπόζει στον ευρύτερο χώρο. Δεκάδες παιδικές φωνές ακούγονται στην ατμόσφαιρα από την χαρά του παιχνιδιού και τα μάτια των γονέων παρακολουθούν τα αγόρια και τα κορίτσια να ζουν τα πιο ανέμελα χρόνια κάθε ανθρώπου.

Η Εθνική ομάδα έχει ένα από τα ελάχιστα ρεπό στην προετοιμασία της για τα δυο προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 και την συμμετοχή

της στο προσεχές ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022. Ημέρα μικρής ξεκούρασης, μίας «ανάσας», ουσιαστικά, από την ένταση των προπονήσεων και των αγώνων, στην τελική ευθεία για τις αγωνιστικές προκλήσεις της ελληνικής ομάδας που εκπέμπει υψηλές προσδοκίες.

Η μεγάλη σιδερένια πόρτα ανοίγει από το χέρι ενός πανυψηλου και καλογυμνασμένου άνδρα που κρατά στο άλλο χέρι το ένα παιδί του. Πίσω του ακολουθεί η γυναίκα του και έχει στο χέρι της, το δεύτερο μεγαλύτερης ηλικίας παιδί τους.

Κανένα παιδί δεν διακόπτει το παιχνίδι του στις κούνιες, στην τραμπάλα, στην σβούρα και στα άλλα όργανα της παιδικής χαράς. Κανένας γονέας δεν διακόπτουν, επίσης, την θέαση του παιχνιδιού και την παρακολούθηση των παιδιών.

Δεν είχε διανύσει περισσότερα από 10 μέτρα, ουψηλόσωμος και γυμνασμένος άνδρας, όταν σε ρυθμό «πολυβόλου», η προσφώνηση ακούστηκε από πολλά στόματα: «Ο Γιάννης, ο Γιάννης, ο Γιάννης»!

Μόνο σύνθημα που θα ηχούσε ρυθμικά στον αέρα δεν έγινε το όνομα του, όπως το «MVP, MVP, MVP»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την γυναίκα του Mariah και τους δυο γιούς τους, Liam ο μεγαλύτερος και o μικρότερος αδελφός του, Maverick Shai, είχαν κάνει μια απλή και αθόρυβη είσοδο στην παιδική χαρά του Φλοίσβου και η δεδομένη αναγνωρισιμότητα του «Greek Freak» δεν αποτέλεσε εμπόδιο γι’ αυτόν και την οικογένεια του, να βρεθεί μέσα στο πλήθος των παιδιών και των γονέων, ως ένας απλός οικογενειάρχης.

Ο «πλανητάρχης» του ελληνικού μπάσκετ, χωρίς συνοδούς ασφαλείας και…ταμπού περιφρούρησης, βρέθηκε στον κοινό χώρο της παιδικής χαράς για να περάσει λίγη ώρα ξεγνοιασιάς και οικογενειακής φροντίδας. Τόσο απλά, τόσο απέριττα και με τόση μετριοφροσύνη, ο μεγαλύτερος «πρεσβευτής» του ελληνικού μπάσκετ στο ΝΒΑ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο παίκτης του οποίου το όνομα έχουν αναφέρει δυο πρόεδροι των ΗΠΑ, μέχρι τώρα. Ο πρώην Μπάρακ Ομπάμα στην ομιλία του στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ο νυν Τζον Μπάϊντεν στην υποδοχή των πρωταθλητών, Μιλγουόκι Μπακς.

Keywords
Τυχαία Θέματα