Ο ευγενικός γίγαντας του Ολυμπιακού που αμφισβητήθηκε, αγαπήθηκε και έγραψε ιστορία

Τέτοια είναι και η ιστορία του Παπέ Σισέ, που αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Ολυμπιακό μετά από έξι αξιοσημείωτα χρόνια, με διακοπή μόνο τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν.

Στην καρδιά του Πειραιά, ο Σισέ χάραξε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του Ολυμπιακού ως ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες του. Το ταξίδι

του με τους «ερυθρόλευκους» είχε σκαμπανεβάσματα, με πολλές χαρές και πολλές δυσκολίες.

Ήρθε για… δανεικός, αλλά έγινε η κολώνα της άμυνας

Πρώτο το novasports.grείχε προαναγγείλει τον ερχομό του Σισέ από τον Ιανουάριο του 2017 και είχε αποκαλύψει ότι βρισκόταν στην Αθήνα στις 19/1 για να περάσει ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο η αρχική σκέψη ήταν να παραχωρηθεί δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης προκειμένου να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, ο οποίος είχε αποκτηθεί από τους Πειραιώτες και είχε φύγει με δανεισμό στην ομάδα του Βελγίου.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ γιατί η Σταντάρ Λιέγης ενεργοποίησε τη ρήτρα απόκτησης του Κύπριου άσου και έτσι ο Σισέ έμεινε με την προοπτική να φύγει ως δανεικός, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Σενεγαλέζος ανέτρεψε τα δεδομένα και όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά έβαλε ως πείσμα να γίνει η κολώνα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Γρήγορα κατέκτησε τις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την επιβλητική παρουσία του στην άμυνα, την εναέρια δεινότητά του και το αδάμαστο πνεύμα του που είχε απήχηση στους οπαδούς.

Το πρόβλημα υγείας παραμονή του αγώνα με την Τότεναμ για το Champions League του στέρησε την ευκαιρία ίσως και για μία μεγάλη μεταγραφή στη Γερμανία.

Ο επιθετικός αμυντικός του Ολυμπιακού…

Η κληρονομιά του Σισέ στον Ολυμπιακό είναι μια κληρονομιά ακλόνητης δέσμευσης και αφοσίωσης. Μέσα σε όλα τα δύσκολα, στάθηκε όρθιος, οχυρώνοντας την άμυνα και συχνά αναδεικνυόμενος σε σωτήρα με κρίσιμα γκολ σε κρίσιμες στιγμές. Η συνεισφορά του δεν ήταν μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις καρδιές των φιλάθλων που τον λάτρευαν.

Ο Σενεγαλέζος άσος στις 4/12/21 σκόραρε δις στο Ηράκλειο και έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ αμυντικός στην ιστορία του συλλόγου και είχε βάλει πλώρη για την κορυφή. Ο Σισέ σταμάτησε στα 17 γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών και μαζί με τον Βασίλη Σιώκο και τον Βασίλη Τοροσίδη είναι δεύτεροι στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ αμυντικούς των «ερυθρολεύκων». Πρώτος ο Νίκος Βαμβακούλας με 18 τέρματα…

Μπορεί να μην κατάφερε να πατήσει αυτήν την κορυφή, αλλά κατάφερε πολλά με τον Ολυμπιακό. Δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ελλάδας και πολλές συμμετοχές σε Champions League και EuropaLeague.

Κανένας δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τα γκολ με τη Μίλαν και την Άρσεναλ, δύο εκπληκτικές και από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σημαντικά και τα δύο τέρματα στο Κύπελλο με τη Λαμία, που έσωσαν τους Πειραιώτες από τον αποκλεισμό στη σεζόν του νταμπλ (2019/20)

Αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο ο Σισέ…

Ο Σισέ αφήνει πίσω του μια εξαετία που του έδωσε δόξα και το διαβατήριο της εθνικής τους ομάδας, με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα και πλέον έχει συμπεριληφθεί στους ποδοσφαιρικούς ήρωες της Σενεγάλης. Ο Παπέ Αμπού Σισέ, ο ευγενικός γίγαντας του Ολυμπιακού, θα κατέχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του συλλόγου και των φιλάθλων του.

Αν και η αποχώρησή του μπορεί να είναι γλυκόπικρη, το ταξίδι του με τον Ολυμπιακό θα παραμείνει για πάντα ένα αξέχαστο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο ίδιος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό την Τρίτη με ένα ωραίο βίντεο που ανάρτησε στα Social Mediaκαι πλέον συγκεντρώνεται στη νέα του ομάδα, την Αδάνα Ντεμίρσπορ, των Μπαλοτέλι και Νάνι…

Keywords
Τυχαία Θέματα