Ο έλεγχος των παικτών του ΠΑΟΚ

Από τη μία ο δύσκολος αντίπαλος, από την άλλη η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, καθώς ήταν η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ χθες (6/8) το βράδυ απέναντι στον Άγιαξ, για τη Γ' προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της τρέχουσας περιόδου, δεν κινήθηκαν στα υψηλά στάνταρ που συνήθισαν τους οπαδούς τους, ειδικά μέσα στην Τούμπα. Για την ακρίβεια, λίγοι ήταν αυτοί που διακρίθηκαν.
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε πολύ καλές επεμβάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Άγιαξ πίεζε πολύ. Από την άλλη,
όμως, φέρει ευθύνη στα γκολ του Άγιαξ. Στο πρώτο, διότι δεν έστησε σωστά το τείχος και την άμυνά του και στο δεύτερο, διότι δεν καθάρισε τη φάση, όπως έπρεπε.
Ο Λέο Μάτος πέτυχε εξαιρετικό γκολ και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, αλλάζοντας όλο το παιχνίδι, όμως, αμυντικά είχε προβλήματα, στις επιθέσεις που επιχειρούσαν από εκεί οι παίκτες του Άγιαξ.

Ο Κώστας Γιαννούλης είχε αρκετά αμυντικά προβλήματα και στα δύο ημίχρονα. Μπροστά, προσπάθησε να βγει και να βοηθήσει και ειδικά στο καλό 25λεπτο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έφτιαξε φάσεις. Φυσικά, είναι αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Άκπομ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.
Ο Φερνάντο Βαρέλα αντεπεξήλθε σε μεγάλο βαθμό στην πίεση που δέχτηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ από τους παίκτες του Άγιαξ. Του έπαιξε άσχημο παιχνίδι η μπάλα στη φάση του δεύτερου γκολ του Άγιαξ, όταν, με βάση και με τη μεγάλη εμπειρία που έχει, έπρεπε να λειτουργήσει με άλλον τρόπο.

Ο Άνχελ Κρέσπο ήταν πανταχού παρών στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με καλές τοποθετήσεις και σωστές επιλογές. Κορυφαίος της "ασπρόμαυρης" αμυντικής γραμμής ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός.
Ο Άντερσον Εσίτι βοήθησε αρκετά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, σε ένα πολύ δύσκολο ρόλο απέναντι στον Άγιαξ, στο ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα και μάλιστα σε γεμάτη Τούμπα. Δεν ήταν αλάνθαστος, πάντως, ειδικά όταν ανέβασε απόδοση ο Φαν Ντε Μπέεκ και αποφάσισε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες.
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί τακτικά ήταν εξαιρετικός. Δεν έφυγε από το πλάνο του προπονητή, όποτε πήρε μπάλα μοίρασε σωστά το παιχνίδι, προσπάθησε να βγάλει αντεπιθέσεις με καλές προοπτικές. Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Αμυντικά, πάντως, δεν του έλειψαν τα προβλήματα.
Ο Δημήτρης Πέλκας έδειχνε να θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω κι αυτό χάλαγε τις προσπάθειές του. Έτρεξε, έδωσε μάχες, πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, όμως, σίγουρα μπορούσε καλύτερα. Είχε και μια τεράστια χαμένη ευκαιρία να αλλάξει για τα καλά το στάτους του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές φορές τα έβαλε μόνος του με την αντίπαλη άμυνα, έφαγε και έριξε μπόλικο... ξύλο, διότι έτσι τον αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι. Είχε ξεσπάσματα, βοήθησε στο καλό 25λεπτο την ομάδα του και φυσικά είχε εξαιρετική τοποθέτηση στο γκολ που πέτυχε. Στο δεύτερο ημίχρονο, χάθηκε στη γενική μετριότητα του ΠΑΟΚ.
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βοήθησε στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήξερε τι να κάνει με την μπάλα και πως να κινηθεί απέναντι στους πιο γρήγορους από αυτόν αντιπάλους του. Είχε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ, όταν μαεστρικά χτύπησε το φάουλ εκεί ακριβώς που έπρεπε για να πιάσει την κεφαλιά ο Μάτος. Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις.

Ο Λέο Ζαμπά ήταν αυτός που στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους στους αντιπάλους του. Μάλιστα, το μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ απέναντί του, με την αγκωνιά που του έριξε στο λαιμό, έπρεπε να τιμωρηθεί με αποβολή και να πάρει αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ. Κάποιες στιγμές έκανε εντυπωσιακά και ταυτόχρονα ουσιαστικά πράγματα ο Βραζιλιάνος στην επίθεση, όμως, αμυντικά δεν βοήθησε όσο χρειάστηκε. Επιπλέον, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν στο ίδιο καλό επίπεδο.
Ο Δημήτρης Λημνιός περισσότερο αμυντικά βοήθησε στο χρόνο που πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Πέλκα, παρά επιθετικά, που είναι ο ρόλος του. Μπορούσε σίγουρα και καλύτερα, αν και δεν είχε τις ευκαιρίες να ξεδιπλωθεί επιθετικά.
Ο Ντούγκλας Αουγκούστο το πρώτο που έκανε όταν πέρασε στο παιχνίδι, ήταν να προσπαθήσει να προσαρμοστεί στη νέα γι' αυτόν ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μπήκε στο παιχνίδι σε δύσκολη στιγμή, όταν ο Άγιαξ πίεζε, οπότε προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε να ανακόψει τα κύματα των επιθέσεων των αντιπάλων.

Ο Μίροσλαβ Στοχ μπήκε για περίπου 15' λεπτά στο παιχνίδι, για να δώσει επιθετική πνοή, όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να πολιορκείται από τον Άγιαξ. Δεν είχε και πολλά περιθώρια να δράσει, καθώς δεν πήρε σωστά την μπάλα μπροστά του. Ο χρόνος που χρησιμοποιήθηκε, πάντως, είναι λίγος για να κριθεί. Σημειώνουμε ότι η Τούμπα τον υποδέχτηκε ζεστά κι αυτό σίγουρα τον βοηθάει να βρει και πάλι τα πατήματά του στον ΠΑΟΚ.

Ο Άμπελ Φερέιρα πήγε στην πεπατημένη απέναντι στον Άγιαξ, δηλαδή ακριβώς όπως προετοίμαζε την ομάδα του για το παιχνίδι, χωρίς διάθεση για εκπλήξεις και πειραματισμούς απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο. Ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν εξ αρχής χώρο στον αντίπαλο, επιδιώκοντας να βρούνε κενούς χώρους για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η τακτική δεν ήταν λάθος, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την πίεση ο Άγιαξ, έκανε όλες τις ενδεδειγμένες αλλαγές και στο σωστό χρόνο. Γενικώς, οι εντυπώσεις που άφησε με το κοουτσάρισμά του ήταν καλές.
Keywords
Τυχαία Θέματα