Ο Χρήστος Κόντης είναι εδώ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα ακόμα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά από αποχωρήσεις, γκρίνια, αμφισβήτηση και αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος του συλλόγου και τις προσδοκίες του κόσμου, ήρθε η ώρα να παρθεί μια σοβαρή απόφαση.

Εμπιστοσύνη στον Έλληνα προπονητή που ήρθε και όχι σε κάποιον ξένο «σωτήρα» που θα κατέβει από το αεροπλάνο με άψογο βιογραφικό και «μαγικό ραβδί».

Η επιλογή του Κόντη δεν είναι προϊόν ανάγκης. Είναι προϊόν λογικής.

Είναι κάποιος που γνωρίζει

το ρόστερ, ξέρει τα αποδυτήρια, έχει βρεθεί ξανά στη φωτιά και δεν έρχεται να γνωρίσει τώρα την ομάδα, καθώς την έχει ζήσει πολύ καλά στο παρελθόν. Ήταν εκεί στα καλά, ήταν και στα δύσκολα. Δε χρειάζεται χρόνο για προσαρμογή. Χρειάζεται μόνο εμπιστοσύνη, ηρεμία και  χρόνο για δουλειά.

Φυσικά, αυτό που δε χρειάζεται η ομάδα της Αθήνας (επιτέλους ας το καταλάβουν ορισμένοι), είναι η καθημερινή λίστα με προπονητές οι οποίοι βρίσκονται στα υπόψιν. Κάθε μέρα και ένα νέο όνομα… Από τον Φαν Μπόμελ, στον Σαντος και από εκεί στον Ρεμπρόφ, που και καλά, περιμένει στο ακουστικό του με ανυπομονησία.

Δεν είναι δυνατόν να μετράμε ονόματα με αυτή την ταχύτητα καθημερινά. Ο ένας φέρνει Ολλανδό, ο άλλος Πορτογάλο, κάποιος άλλος Ουκρανό, λες και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι το ποιος θα βάλει το σακάκι στην άκρη του πάγκου.

Πριν δούμε αν χρειάζεται άλλος προπονητής, ας κοιτάξουμε τι μπορεί να κάνει αυτός που ήδη υπάρχει. Ο Χρήστος Κόντης, λοιπόν, πρέπει να πάρει χώρο, χρόνο και σεβασμό, γιατί ναι, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σταθερότητα, όχι από νέο «restart» κάθε φορά που κάτι στραβώνει κάτι.

Δεν είναι κάθε ήττα λόγος για νέα πρόσληψη, δεν είναι κάθε ισοπαλία λόγος για αποπομπή.

Η πρεμιέρα του στο ντέρμπι είναι ήδη ένα «crash test», όχι μόνο  για την καριέρα του, αλλά και την ομαλή πορεία των πράσινων στη δύσκολη συνέχεια, σε μια σεζόν απαιτητική. Αν ο Παναθηναϊκός δεν εμπιστευτεί τον άνθρωπο που έβαλε μπροστά τα στήθη του αυτή τη στιγμή, τότε θα κάνει μια «τρύπα στο νερό».

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, όμως η ομάδα δε χρειάζεται συμβούλους που προτείνουν ονόματα. Αντίθετα, της λείπει ένας προπονητής με γνώση, κότσια και διάθεση να τα βάλει κάποια τάξη, υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης. Κι αυτός υπάρχει και είναι ήδη εδώ.

Και μέχρι να αποδείξει ότι δεν μπορεί, ας του επιτρέψουμε να μας δείξει ότι είναι ικανός για το αντίθετο.

Απλά για να πετύχει πρέπει να τολμήσει και να φέρει νέες ιδέες στην ομάδα. Να δώσει χώρο στα ταλέντα που υπάρχουν στο ρόστερ και γενικά να πάρει σκληρές αποφάσεις, τις οποίες απέφυγε να πάρει ο προηγούμενος. Οποίος δεν κάνει πρέπει να «αδειάσει τον χώρο» για τα παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία τη δίκη τους ευκαιρία.

Ο Μπρέγκου, ο Μπόκος, ο Φικιάϊ και τόσοι άλλοι, χρειάζονται ευκαιρίες για να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν με ασύγκριτα μικρότερο κόστος.

Αν κάνει την επανάσταση ο νέος κόουτς, τότε θα τον στηρίξει ο κόσμος, αλλά και η διοίκηση, η οποία  όλα αυτά τα χρόνια δε σταματάει να πληρώνει τσάμπα λεφτά σε αποζημιώσεις για ποδοσφαιριστές με μηδαμινή προσφορά και παχυλούς μισθούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα