Ο Αρσέν ξέρει και επιμένει…

Ο γερό-Αρσέν ολοκλήρωσε μια ακόμη αποστολή, μεσοβδόμαδα, πριν το εορταστικό πρόγραμμα πρωταθλήματος στην Αγγλία, επιτυχώς. Η Άρσεναλ των πολλών αλλαγών 11άδας νίκησε την αμυντικογενή, πολύ βελτιωμένη ανασταλτικά με τον Μόγιες Γουέστ Χαμ, πέρασε ξεκούραστα στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και καθότι κυπελλική ομάδα (ρεκόρ κατακτήσεων στο FA Cup με 13, τελευταίο με την Τσέλσι) θέλει να πάει μακριά στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση στο νησί.

Ο Βενγκέρ των τίτλων στην Άρσεναλ δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ την κατάκτηση του τροπαίου, το
τελευταίο για την ομάδα του είναι το 1993, πριν αναλάβει τα ηνία. Αυτό όμως θέλει η Άρσεναλ από τον Αρσέν, ο οποίος πριν τον τελικό του Γουέμπλεϊ με την πρωταθλήτρια Τσέλσι έφευγε και μετά, έμεινε; Θέλει Λιγκ καπ, ένα ακόμη Κύπελλο;

Η Άρσεναλ στα χρόνια του Αλσατού άλλαξε επίπεδο, για την ακρίβεια έφτασε τον πήχη οργάνωσης και εξέλιξης ομάδας και παικτών (ομαδική, ατομική λειτουργία και οργάνωση, πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων, της δημιουργία υπερσύγχρονου γηπέδου) σε υψηλά επίπεδα.

Στο πρωτάθλημα (αυτό που έχει κατακτήσει πανηγυρικά η διαστημική Σίτι του Γουαρδιόλα, στο Λιγκ Καπ πάντως πέρασε Γουλβς και Λέστερ στα πέναλτι!), ο κλασικός στόχος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ (αυτή που χάθηκε πέρυσι στις λεπτομερειες), είναι στον έναν βαθμό διαφορά από την ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο Λίβερπουλ, με την οποία παίζει την Παρασκευή στην έδρα της και θέλει να την προσπεράσει και στα κύπελλα, παραδοσιακά τα διεκδικεί μέχρι τέλους, ακόμη κι αν κάνει αγγαρεία, όπως το βράδυ της Τρίτης με την Γουέστ Χαμ που επίσης είχε το μυαλό της στο «εξάποντο» παραμονής με τη Νιούκαστλ το Σάββατο.

Ο Βενγκέρ δεν έβαλε τον Νκέτια των δυο γκολ με τη Νόριτς στην φάση των 16 της διοργάνωσης, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Νέλσον και τον Γουίλοκ από τη δεύτερη ομάδα, είδε τον Ελνένι να δημιουργεί, γενικώς πάντως ήταν ματς αγγαρεία που έστειλε τους «κανονιέρηδες» ξεκούραστα στα ημιτελικά.

Κοινώς, και αυτή η χρονιά για την Άρσεναλ στην Αγγλία ( στην Ευρώπη έχει Γιουρόπα Λιγκ, μακριά από το βεληνεκές της) είναι μια χρονιά γεμάτη μουρμούρα για τον Αρσέν και τις επιλογές του.
Keywords
Τυχαία Θέματα