Ο Kojima πιστεύει πως χρειάζονται κι άλλα Death Stranding για τη δημιουργία νέου είδους

Από τα RPG και τα Stealth Games, στα "Strand Games".

Ο Kojima δεν κρύβει το γεγονός ότι θέλει να δημιουργήσει ένα νέο είδος με το Death Stranding, με τον ίδιο να πιστεύει πως ένας τίτλος ίσως να μην είναι αρκετός για τις ιδέες του.

Μιλώντας στο Gamespot, ο Kojima εξήγησε πως χωρίς sequels

το Death Stranding δεν θα καθιερώσει το Strand ως συνεχιζόμενο είδος. "Όταν δημιουργείς κάτι νέο, πρέπει να φτιάξεις ένα sequel και μετέπειτα μία τρίτη έκδοση ή αλλιώς δεν πρόκειται να μείνει ως είδος", δήλωσε. "Όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι θα υπάρχουν πολλά υπέρ και κατά (και ίσως τα στοιχεία αυτά γίνουν η ουσία του πυρήνα), αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερο να το συνεχίσω σε ένα sequel".

Σχετικά με το πόσοι τίτλοι χρειάζονται για να ανθίσει το είδος, ο Kojima πρότεινε "πιθανότατα 1,5 και μετά 2, ίσως, τουλάχιστον να μείνει κάτι και ο κόσμος να γνωρίζει για το είδος".

Το Death Stranding είναι κάτι που χαρακτηρίζει ο Kojima ως "strand game", κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρχε πιο πριν. Αν και ακόμα δεν είναι κάτι ξεκάθαρο για το τι ακριβώς χαρακτηρίζει ένα strand game, το είδος φαίνεται να δεσμεύεται από κοινωνικά στοιχεία.

Η σελίδα του PlayStation για το Death Stranding υπόσχεται ασύγχρονο multiplayer όπου "βοηθάτε άλλους ταξιδιώτες χωρίς να διασταυρωθούν καν οι δρόμοι σας", ενώ ο Kojima εξέφρασε προηγουμένως τη δυσαρέσκεια του για τη διαχείριση του θανάτου στα παιχνίδια (πιστεύει πως το τετελεσμένο "game over" θυμίζει την arcade κουλτούρα η οποία δεν υπάρχει πλέον) οπότε οι ζωές των παικτών είναι πιο ρευστές στο Death Stranding.

Το Death Stranding βασίζεται στο Ιαπωνικό concept του "omoiyari". Η λέξη μεταφράζεται ως συναίσθημα στα ελληνικά και φαίνεται πως το συγκεκριμένο concept είναι βασικός πυλώνας του strand είδους που θέλει (ο Kojima) να δημιουργήσει.

Γνωρίζουμε από ανάρτηση στο PlayStation blog πως στόχος του Death Stranding για τους παίκτες είναι η σύνδεση πόλεων, που έχουν απομονωθεί η μία από την άλλη, με τη δημιουργία "strands" ή "δεσμών" με άλλους ανά τον κόσμο. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλα όσα γνωρίζουμε για το Death Stranding, καθώς επίσης και την συνέντευξη με τον Kojima σχετικά με το gameplay και το lore.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN Greece Η Kojima Productions καταθέτει αιτήσεις για περισσότερα trademarks Ποια είναι η γνώμη του Hideo Kojima για το Nintendo Switch; Kojima Productions Studio Tour

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα