Ο Jason Clarke θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του ΗΒΟ και του Sky, "Catherine the Great"

Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας για τη δραματική σειρά περιορισμένων επεισοδίων.

Ο Jason Clarke θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την Helen Mirren στη δραματική σειρά περιορισμένων επεισοδίων του HBO και του Sky, το "Catherine the Great".

Το Deadline ενημερώνει πως η σειρά θα είναι σε σενάριο του Nigel Williams ("Elizabeth I", "Wodehouse in Exile") και σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA και EMMY Philip Martin ("The Crown", "Mo", "Prime Suspect"). Θα αποτελείται

από τέσσερα επεισόδια και θα διαδραματίζεται ενάντια στο πολιτικά θορυβώδες και σεξουαλικά φορτισμένο δικαστήριο της Ρωσικής αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης (Mirren). Η Αικατερίνη διέθεσε την ανώτατη εξουσία σε όλη τη Ρωσία για σχεδόν το ήμισυ του 18ου αιώνα. ισχυρή, ανεξάρτητη, εξαιρετικά έξυπνη και σεξουαλικά απελευθερωμένη, ήταν ο ορισμός της σύγχρονης γυναίκας.

Η Helen Mirren. Photo Credits: Giles Keyte.

Το "Catherine the Great" θα είναι παραγωγής της Origin Pictures και της New Pictures. Η σειρά θα ακολουθήσει την Αικατερίνη προς το τέλος της βασιλείας της και την παθιασμένη της υπόθεση με τον Γκρέγκορυ Πότεκκιν (Clarke), ρώσικο στρατιωτικό διοικητή που έγινε ο εραστής της Αικατερίνης, ευνοημένος πολιτικός και φίλος της δια βίου. Μέσα από σκάνδαλα, ίντριγκες και τεράστιες συγκρούσεις, αναπτύσσουν μια μοναδική και αφοσιωμένη σχέση, ξεπερνώντας τους αντιπάλους τους και υπηρετώντας μαζί ως αρχιτέκτονες της σημερινής Ρωσίας.

Η Helen Mirren, μαζί με τον σκηνοθέτη Philip Martin, θα συμμετέχουν, επίσης, και στην εκτελεστική παραγωγή της σειράς του ΗΒΟ και του Sky. Ο David M. Thompson θα είναι στην εκτελεστική παραγωγή εκ μέρους της Origin Pictures και ο Charlie Pattinson εκ μέρους της New Pictures.

Δεν είναι γνωστή ακόμα κάποια πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας.

Ο Κωνσταντίνος Μακρής είναι συντάκτης στο IGN και παρουσιαστής στο ΖΜΑΚ. Τα υπόλοιπα, στο instagram του.

IGN GreeceSDCC 2018: Σειρά κινουμένων σχεδίων "Super Dinosaur" αποκαλύπτει ο δημιουργός του "The Walking Dead"IGN Greece: Ταινίες του Σαββατοκύριακου - 21/07-22/07Το "Creepshow" επανέρχεται στις οθόνες μας από το 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα