Ο Alex Kurtzman έδωσε βασικές πληροφορίες για την αυτόνομη σειρά του Picard

"Χρειάζεται να είναι προσγειωμένο."

Μπορεί οι φαν να περιμένουν τον Patrick Stewart να επιστρέψει στον ρόλο του, ως Captain Jean-Luc Picard, για την ερχόμενη σειρά του CBS All Access, οι λεπτομέρειες όμως που αφορούν το project και την υπόθεση του δεν είναι και αρκετές.

Πρόσφατα, ωστόσο, στην περιοδεία τύπου της Ένωσης Τηλεοπτικών Κριτικών, ο εκτελεστικός

παραγωγός του "Star Trek", Alex Kurtzman, μίλησε σε μία ομάδα δημοσιογράφων για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. "Όλοι σε αυτό το [συγγραφικό] δωμάτιο αγαπούν βαθύτατα τον Jean-Luc Picard", εξήγησε ο Kurtzman. "Το πλεονέκτημα που έχουμε, είναι πως ο Jean-Luc Picard βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί μας. Ενώ δημιουργούμε την ιστορία, ρωτάμε τους εαυτούς μας, πώς θα παραμείνουμε πιστοί στο πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον τόνο που τοποθέτησε το 'Next Generation', αλλά να το κάνουμε επιπλέον πολύ διαφορετικό".

Η ερχόμενη, αυτόνομη σειρά για τον Picard θα τοποθετηθεί περίπου 20 χρόνια μετά το "Star Trek: Nemesis" του 2002. Ο Kurtzman μας πληροφόρησε πως ο χαρακτήρας του Picard έχει αλλάξει συναισθηματικά, ως αποτέλεσμα του χρονικού άλματος.

"Ο Patrick ήταν ξεκάθαρος με εμάς από την αρχή", δήλωσε ο Kurtzman, προσθέτοντας, "δεν ήθελε να επαναλάβει κάτι που είχε ήδη κάνει, και, παρεμπιπτόντως, έχουν περάσει 20 χρόνια, οπότε δεν θα μπορούσε πιθανότατα να είναι ο ίδιος άνθρωπος πλέον. Η ερώτηση γίνεται, τι του συνέβη μέσα σε αυτό το διάστημα; Υπήρξαν δυνάμεις που τον ανάγκασαν να έρθει αντιμέτωπος με αποφάσεις που έκανε στη ζωή του; Πως κρατιέσαι στο να παραμείνεις το άτομο που όλοι αγαπούν όταν οι συνθήκες γύρω σου έχουν αλλάξει τόσο δραστικά; Αυτές είναι οι μεγάλες ερωτήσεις που θέτουμε".

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής Stewart έχει και έναν ρόλο ως εκτελεστικός παραγωγός για το project, και πολλοί περιμένουν να δουν πως αυτή η συμμετοχή του θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

"Ο Patrick δεν ήθελε να μας περιορίσει. Είπε πως ήθελε να έχουμε ελευθερία να εξερευνήσουμε τον χαρακτήρα από μία νέα προοπτική και εγώ (ο Stewart) θα γνωρίζω πάντα με το ένστικτο μου αν αυτό είναι κάτι που εκείνος (ο Picard) θα έκανε, ή όχι. Αρχίσαμε να ασπαζόμαστε τη σκεπτική του για τον Picard. Επειδή αυτή η συζήτηση είναι κυριολεκτικά καθημερινή, είτε μέσω email είτε πρόσωπο με πρόσωπο, αισθανόμαστε σίγουροι που οι αποφάσεις μας θα τον έκαναν χαρούμενο".

Όσον αφορά το κτίσιμο του κόσμου της σειράς, ο Kurtzman ήταν απρόθυμος να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες, αλλά μας διαβεβαίωσε πως η σειρά θα μείνει πιστή στης ρίζες της από το "Next Generation".

"Το πρώτο που είπαμε όλοι, είναι πως χρειάζεται να είναι προσγειωμένο", εξήγησε ο Kurtzman. "Δεν έχει σημασία το τι επιλογές θα κάνουμε για το πώς θα απαθανατίσουμε το μέλλον, χρειάζεται να είναι προσγειωμένο. Ένα από τα στοιχεία που αγαπούν οι άνθρωποι στο 'Next Gen' είναι πως ήταν ένα συναισθηματικό, προσγειωμένο κομμάτι ψυχαγωγίας. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μερικούς τρελούς αιωρούμενους ουρανοξύστες και όλα τα κλισέ της επιστημονικής φαντασίας. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε αυτό. Στη σχεδίαση της παραγωγής, όλα έχουν να κάνουν με τις μικρές, προσωπικές, οικίες λεπτομέρειες με τις οποίες μπορείς ακόμα να σχετιστείς στο σήμερα, ακόμα και αν λαμβάνει χώρα τόσο μακριά στο μέλλον".

Ενώ ο Kurtzman ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, είπε πως η σειρά θα ξεκινήσει γυρίσματα σε περίπου δυόμιση μήνες, "βρισκόμαστε καθ'οδόν". Μολονότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετική με την ημερομηνία που θα κάνει ντεμπούτο η σειρά, το CBS φαίνεται να περιμένει την άφιξη του προς το τέλος του 2019.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΤρεις ανανεώσεις σειρών για το CBSΟ "Παραμυθένιος Κήπος" του Will o’ Wisps Festival έρχεται 1 & 2 Ιουνίου 2019Επίσημη η spin-off σειρά της Captain Emperor Georgiou από το "Star Trek: Discovery"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα