ΝΒΑ: Ο Γιόκιτς στην τελευταία πίστα

Νομίζω έχω μεγαλώσει με την παρακάτω πρόταση.
«Τι θα γινόταν αν ο Άρβιντας Σαμπόνις δεν είχε όλους αυτούς τους τραυματισμούς και είχε πάει στο ΝΒΑ νωρίτερα;».

Ναι, οι εποχές είναι διαφορετικές, το μπάσκετ των late 80΄s και 90’s μοιάζει με το σημερινό απλώς επειδή εξακολουθεί να παίζεται με μπάλα, δέκα παίκτες, δύο στεφάνια και άλλα τόσα ταμπλό, αλλά τώρα πια έχουμε μία απάντηση. Όχι ΤΗΝ απάντηση, αφού κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε τόσο υποθετικά ερωτήματα. Αλλά έχουμε μία, και αυτή έχει

πάρει τη μορφή ενός 28χρονου σέντερ από τη Σερβία που αγαπάει περισσότερο τα άλογα από το μπάσκετ. Πιθανότατα αγαπάει περισσότερο τα άλογα από τους περισσότερους ανθρώπους.

Του Νίκολα Γιόκιτς, a.k.a “The Joker”.

Τέσσερα χρόνια πριν ο Χοακίν Φίνιξ σόκαρε τον κόσμο με την ανατριχιαστική του ερμηνεία στο αμφιλεγόμενο, σκοτεινό, πολιτικό “Joker”, το οποίο του απέφερε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Μετά την τελετή ο γεννημένος στο Πουέρτο Ρίκο ηθοποιός πήρε την γυναίκα του, Ρούνι Μάρα, για φαγητό: έφαγαν vegan burgers και η σχετική φωτογραφία έγινε viral από την πρώτη στιγμή.

Ε λοιπόν, μπορώ να φανταστώ εύκολα τον μπασκετικό Joker να γιορτάζει το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με ένα ζουμερό μπέργκερ. Ή δύο. Ή παραπάνω. Απλώς δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι vegan.

Οι διαστάσεις της κριτικής και αμφισβήτησης που δέχτηκε φέτος ο Γιόκιτς έφτασαν ώρες ώρες στα όρια του κωμικού, αφού η πορτοκαλί τηλεοπτική δημοσιογραφία των Η.Π.Α. έχει φτάσει σε αρκετές περιπτώσεις να παίρνει διαστάσεις ριάλιτι σόου. Και τι δεν του είπαν: ότι είναι κακός αμυντικός (προφανώς δεν είναι ο καλύτερος), ότι πήρε τα δύο τελευταία MVP γιατί είναι λευκός (lol Κέντρικ Πέρκινς), ότι παίζει για τα στατιστικά του (double lol Κέντρικ Πέρκινς).

Αυτός δεν χολοσκάει. Έστειλε διακοπές τον Μπούκερ και τον Ντουράντ, το Νο.1 φαβορί για την κατάκτηση της Δύσης. Είναι μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που μπαίνει στους τελικού έχοντας μέσους όρους τρίπλ-νταμπλ, μετά τον Μάτζικ Τζόνσον το 1982 και τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν το 1967. Δίπλα του, ο υπέροχος Τζαμάλ Μάρεί είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης που είχε 30 πόντους μέσο όρο σουτάροντας 50-40-90 σε παραπάνω από μία σειρές πλέι-οφ.

Τελευταίο εμπόδιο, ο playoff Τζίμι Μπάτλερ. Στο υψόμετρο του Ντένβερ, εκεί όπου οι Νάγκετς υπενθυμίζουν στους αντιπάλους τους πως «υψηλής έντασης προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, ζαλάδα, δυσκολία στην αναπνοή, ταχυπαλμία, πονοκέφαλο και σύγχυση» (τρου στόρι, το λέει ο εκφωνητής του γηπέδου πριν τα παιχνίδια), ο Νίκολα Γιόκιτς έχει ραντεβού με την ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα