Ντόρτμουντ: Υπάρχει άλλος Μπέλιγχαμ;

Η εκπληκτική παράδοση της Ντόρτμουντ τα στην ανάδειξη κορυφαίων ταλέντων συνεχίζεται και τελευταίο παράδειγμα αποτέλεσε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Παίκτης που δεν εκτιμήθηκε όσο από τον γερμανικό σύλλογο όταν υπέγραψε σε εκείνον σε ηλικία 17 ετών και απέφερε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη Ντόρτμουντ η πρόσφατη πώλησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανάλογα παραδείγματα στο παρελθόν αποτέλεσαν οι Ντεμπελέ, Σάντσο και Χάαλαντ, παίκτες των οποίων η μετακίνηση σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ γέμισε τα ταμεία του γερμανικού συλλόγου.

Σε όλες τις παραπάνω

περιπτώσεις οι Γερμανοί έπρεπε να βρουν αντικαταστάτη. Στην περίπτωση του Μπέλιγχαμ πάντως αυτό μοιάζει αρκετά δυσκολότερο εξαιτίας όσων συνδυαστικά πρόσφερε ο νεαρός στον άξονα της μεσαίας γραμμής και πολλές φορές σε διαφορετικούς ρόλους.

Έχει την ικανότητα να αγωνίζεται ως 8αρι και να παίρνει μπάλες από την άμυνα για να αποτελεί τον πρώτο μοχλό επιθετικής κίνησης της ομάδας, παράλληλα όμως έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει πως διαθέτει το ταλέντο να παίξει και ως «10» κινούμενος ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπα’ικτες του ή και να πατήσει περιοχή εκτελώντας ο ίδιος.

Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπέλιγχαμ πέτυχε 8 γκολ ενώ μοίρασε και 5 ασίστ συμμετέχοντας σε 13 από τα γκολ της πρώην πλέον ομάδας του στη Μπουντεσλίγκα.
Τρία γκολ και οκτώ ασίστ είχε πρόπερσι δείχνοντας ότι σύντομα θα εκτοξευθεί αγωνιστικά. Κάτι που συνέβη και αποδεικνύεται με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ αυτό το καλοκαίρι.

Στην μεταγραφική αγορά αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα μπορούσε να αποκτήσει η Ντόρτμουντ με στόχο να καλύψει κάποια από αυτά που θα χάσει αγωνιστικά με την αποχώρηση του Μπέλιγχαμ. Είτε σε τρεξίματα στο γήπεδο, είτε σε καλύψεις χώρων σε φάση άμυνας, είτε σε μεγάλες μπάλες και δημιουργία από πίσω στο γήπεδο σε φάση επίθεσης είτε κινούμενος σε επιθετικούς ρόλους με κατοχή μπάλας.

Το εξαιρετικά δύσκολο έως και απίθανο για τη Ντόρτμουντ είναι να βρει έναν που να καλύπτει όλα όσα είχε ο νεαρός Άγγλος. Η λογική λέει ότι θα αλλάξει λογική και θα αναζητήσει σε περισσότερους από έναν μεταγραφικούς στόχους να πάρει τα επιμέρους στοιχεία που βγαίνουν από το παιχνίδι της με την αποχώρηση του νεαρού Άγγλου.

Αναμφίβολα ιδιαίτερα απαιτητικό στοίχημα για τον προπονητή της και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναζήτηση για να δούμε τις επιλογές και τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου που θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε η εξαιρετικά συμφέρουσα (103 εκατομμύρια ευρώ) για τα ταμεία του συλλόγου πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα