Ντόρτμουντ: Ένας έφυγε… τέσσερις (ήδη) πήγαν

Η μεταγραφή του Έρλινγκ Χόλαντ από τη Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί μια ακόμη από τις πολλές περιπτώσεις που και στο παρελθόν ανάγκασαν τη Ντόρτμουντ να ψάξει από την αρχή ηγέτη. Είτε αυτός είναι επιθετικός είτε όχι.

Η επόμενη ημέρα δεν θα έχει τον Ρόζε στην άκρη του πάγκου, αφού η 2η θέση στην κατάταξη αποτελούσε το αυτονόητο για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και χωρίς δεύτερη σκέψη η χρονιά δεν κρίνεται επιτυχημένη. Η ομάδα αποκλείστηκε στη φάση των 16 του κυπέλλου Γερμανίας από την Ζανκτ Πάουλι, ομάδα 2ης κατηγορίας, έμεινε εκτός

Champions League από τη φάση των ομίλων έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η Μπεσίκτας και ο Άγιαξ, ενώ και στο Europa League αποκλείστηκε στους 16 από την μετέπειτα φιναλίστ Ρέιντζερς.

Η Μπορούσια έβαλε στα ταμεία της 75 εκατομμύρια από την μετακόμιση του Νορβηγού επιθετικού και ηγέτη της τα τελευταία χρόνια. Γεγονός που αργά η γρήγορα θα γινόταν με το ενδιαφέρον όλων των πρωτοκλασάτων και με γεμάτα πορτοφόλια συλλόγων της Ευρώπης να τον έχουν βάλει… στο μάτι.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν η Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να προσθέσει ήδη τέσσερα βασικά κομμάτια στο παζλ του ρόστερ της για την επόμενη σεζόν. Παίκτες με ποιότητα και μικρή ηλικία, κατά συνέπεια για μια κόμη φορά και πιθανότητα μεταπώλησης…

Καρίμ Αντεγιέμι (κόστος 30 εκατομμύρια)
Ο πρώην επιθετικός της Ζάλσμπουργκ είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία για να αλλάξει επίπεδο η καριέρα του και να πάρει θέση στην ενδεκάδα μιας ομάδας που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο επιχειρώντας να πετύχει έστω κάποια απ’ όσα στο παρελθόν κατάφερε ο Χόλαντ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Αυστρία, πέτυχε 19 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 29 αγώνες με την πρώην ομάδα του. Επίσης είχε 2 γκολ και 3 ασίστ σε 8 συμμετοχές στο Champions League.

Νικο Σλότερμπεκ (κόστος 20 εκατομμύρια)
Εκ των πρωταγωνιστών στη εξαιρετική πορεία της Φράιμπουργκ τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Αγωνίστηκε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος σημειώνοντας και 4 γκολ. Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στη Γερμανία και σε ηλικία μόλις 22 ετών, δείχνει απόλυτα έτοιμος να αλλάξει το αμυντικό επίπεδο της Ντόρτμουντ και να συμβάλει ταυτόχρονα στο επιθετικό παιχνίδι με την ικανότητα που έχει με τη μπάλα στα πόδια.

Νίκλας Ζίλε (ελεύθερος)
Ο 5 φορές πρωταθλητής με τη Μπάγερν είναι 26 ετών και δεν θέλησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Βαυαρούς αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Έχει 221 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα, κατά συνέπεια την εμπειρία για να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα και να ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο το κέντρο της άμυνας. Όπως και ο Σλότερμπεκ, ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια. Σαλίχ Οζτσάν (κόστος 5 εκατομμύρια)
Μετά από δύο γεμάτες σεζόν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τη φανέλα της Κολωνίας, είναι μια ακόμη επιλογή ποδοσφαιριστή που στα 24 του χρόνια έχει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης. Συνεπής και στις δύο πλευρές του γηπέδου, παίκτης με αδιάκοπα… χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και πολύ ενδιαφέρον μετεγγραφικό στοίχημα για τη Ντόρτμουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα